Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Yıldırım:

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Yıldırım:

"Eğitim alanıyla ilgili çalışma yapılırken, örnek modellerden yararlanılmalı, çağın gerekleri dikkate alınmalı, mutlaka istişare edilerek farklı görüş ve önerilerden istifade edilmelidir"

ESKİŞEHİR (AA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Eskişehir 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, eğitim alanıyla ilgili çalışma yapılırken, örnek modellerden yararlanılması, çağın gereklerinin dikkate alınması, farklı görüş ve önerilerden istifade edilmesi gerektiğini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimin, ülkelerin geleceklerinin şekillenmesinde önemli fonksiyona sahip olduğunu belirterek, bilimde, teknolojide, sanatta, edebiyatta gelişen, öncü olan ülkeler incelendiğinde, nitelikli bir eğitim sistemine sahip olduklarının görüleceğini kaydetti.

İyi bir eğitimin, gelişmenin, gelişmiş ülke olmanın, medeniyet kurmanın anahtarı olduğunun altını çizen Yıldırım, şunları ifade etti:

"Bunun farkında olan ülkelerin önceliği eğitim olmakta, başarılı insanların yetiştirilmesi için en büyük değer her zaman bu alana verilmektedir. Sistemli, planlı ve istişareye dayanmayan hiçbir proje, başarılı olmamıştır, olmaz da. Ülke olarak, yıllardır sancısını, sıkıntısını, stresini yaşadığımız nokta burasıdır. Belli bir grubu seçen ve yerleştiren değil, tüm öğrencileri hayata hazırlayan bir sistem kurulmalıdır. Başarılı öğrencilerin gelecek kaygısı çekmeyeceği, çalışan ve başarılı olan herkesin emeğinin karşılığını alabileceği engelsiz, geçişli esnek modeller üzerinde durulmalıdır. Toplumun yeni sisteme olan güven duygusu tesis edilmelidir. Aksi halde sorun çözmek için getirilen yeni sistem, yeni sorunların kaynağı olacaktır. Çalışma yapılırken, örnek modellerden yararlanılmalı, çağın gerekleri dikkate alınmalı, mutlaka istişare edilerek farklı görüş ve önerilerden istifade edilmelidir. Aksi halde bu kısır döngü sürüp gidecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :