Eğiste Viyadüğü'nde ilk beton döküldü

Eğiste Viyadüğü'nde ilk beton döküldü

KONYA (AA) - Konya ile Alanya'yı birbirine bağlayacak olan Eğiste Viyadüğü'nde ilk beton döküldü.Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, yapımına...

KONYA (AA) - Konya ile Alanya'yı birbirine bağlayacak olan Eğiste Viyadüğü'nde ilk beton döküldü.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, yapımına kısa süre önce başlanan Eğiste Viyadüğü'nde ilk beton dökme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Hadimioğlu, projenin hedeflenen sürede tamamlanacağını aktardı.

Hadimioğlu, şantiye kurulumu, ayakların zemine oturtulması ve beton dökülmesi işlemlerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bugün viyadüğün ilk ayak betonları dökülmeye başlandı. Çalışmalar bu şekilde devam ederse 2019'un sonu gibi tamamlanacağını düşünüyoruz. Bölünmüş yollar, tüneller ve viyadük sayesinde 2020'de Konya'dan Alanya'ya 2 saatte ulaşacağız." diye konuştu.

Şantiye Şefi Tanju Sağlam ise, Türkiye'nin en yüksek viyadüğünü inşa ettiklerini söyledi.

Viyadüğün bin 372 metre uzunluğunda ve 165 metre yüksekliğinde olacağını ifade eden Sağlam, "Sistemimiz ard germe sistemi üzerine kuruludur. Viyadüğün yapımında 130 bin metreküp beton dökeceğiz. 40 bin ton da demir kullanacağız. Viyadüğü bu özellikleriyle bile ele alırsak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından birisi sayılır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :