Ege'nin ihracatında AB'nin payı yüzde 53'e yükseldi

Ege'nin ihracatında AB'nin payı yüzde 53'e yükseldi

İZMİR (AA) - Ege İhracatçı Birliklerinin (EİB) ihracatında Avrupa Birliği'nin (AB) payı yüzde 53'e ulaştı.EİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre,...

İZMİR (AA) - Ege İhracatçı Birliklerinin (EİB) ihracatında Avrupa Birliği'nin (AB) payı yüzde 53'e ulaştı.

EİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Egeli ihracatçılar yılın 4 ayında 3 milyar 569 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, bu rakamın 1 milyar 866 milyon dolarını AB ülkelerine yapılan satış oluşturdu.

EİB'nin toplam ihracatında AB'nin payı ise uzun yıllar sonra yüzde 53'e ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Bölgesi'nin Avrupa ile dış ticarette yüzyıllara dayanan bir geçmişinin olduğunu, AB ekonomisindeki toparlanmanın da olumlu etkisiyle bölge ihracatında AB payının uzun yıllar sonra yüzde 53'e ulaştığını belirtti.

AB'ye yılın 4 ayında gerçekleştirilen 1 milyar 866 milyon dolarlık ihracatta ilk sırayı 361 milyon dolar ile hazır giyim sektörünün aldığını vurgulayan Ünlütürk, 26 sektörden 21'inin AB'ye ihracatını artırdığını kaydetti.

-"Vize muafiyeti ihracatı artıracak"

Ocak-Nisan 2016 döneminde AB'ye gerçekleştirilen ihracatta ilk sırayı 414 milyon dolarlık ihracatla Almanya'nın aldığına, İngiltere'ye 236, İtalya'ya 199 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğine değinen Ünlütürk, "Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki vize görüşmeleri mutlu sonla bittiği takdirde AB'ye ihracatımızın daha da artacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler