Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

Rektör Prof. Dr. Budak:"Üniversite inanılmaz dinamik, bu bilgilerin toplum tarafından daha fazla bilinmesi açısından EGEMM önemli bir işlev üstlenecek"

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üniversitenin bilimsel araştırmalar açısından önemli bir hareketlilik yaşadığını belirterek, bu çalışmaları kamuoyuyla daha fazla paylaşmak istediklerini belirtti.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (EGEMM) açılış töreninde bir konuşma yapan Budak, rektörlüğe bağlı bu merkezle yeni dönemde büyük bir atılım yapacaklarını ifade etti.

Türkiye'de gündemin hızla değiştiğini, bunu aynı hızda kamuoyuna yansıtabilecek iletişim uzmanlarına ihtiyacın arttığını dile getiren Budak, ülkenin önde gelen üniversitelerinden Ege Üniversitesini araştırma üniversiteleri arasında da ilk 10'a sokmayı hedeflediklerini bildirdi.

Üniversitede bilimsel araştırmalar anlamında büyük bir hareketlilik yaşandığını, bunu kamuoyuyla, kamu kurumları ve özel sektörle daha fazla paylaşmak istediklerini aktaran Budak, "Üniversite inanılmaz dinamik ama bu bilgilerin toplum tarafından daha fazla bilinmesi açısından EGEMM önemli bir işlev üstlenecek. Ege Üniversitesi markasını daha üst sıralara çıkaralım, bu üniversite sadece Ege Bölgesi değil tüm Türkiye’ye katkıda bulunsun" dedi.

EÜ İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden, EGEMM ile fakültenin daha işlevsel ve üretken hale geleceğini dile getirdi.

Merkez Müdür Vekili Prof. Dr. Dilek Takımcı da bir öğrenci medyası olan EGEMM'in bünyesindeki televizyon, radyo ve haber ajansıyla profesyonel yayın olanaklarının bulunduğunu, öğrencilerin bilgi, beceri ve tecrübe kazanmasının yanında üniversitenin sesi olmayı da amaçladıklarını kaydetti.

Törenin ardından EGEMM tarafından hazırlanan "Benim Üniversitem" isimli belgesel gösterimi yapıldı, merkezin stüdyolarının açılışı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :