Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya:

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Kaya:

"25 yılda 30 milyon dolar ihracattan 5 milyar dolara gelmiş bir sektör, 2023 hedefi olan 15 milyar doları da yakalayabilecek potansiyele sahip"

İZMİR (AA) - Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, madencilik sektörünün ihracat iştahının çok yüksek olduğunu belirterek, "25 yılda 30 milyon dolar ihracattan 5 milyar dolara gelmiş bir sektör, 2023 hedefi olan 15 milyar doları da yakalayabilecek potansiyele sahip." ifadesini kullandı.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, İzmir Medya Platformu üyeleriyle bir araya gelen Kaya, madencilik sektörünün kriz ortamında kabuğuna çekilmek yerine "inadına üretim, inadına ihracat" sloganıyla hareket ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin en güçlü silahlarından biri olan madenciliğin henüz etkin kullanılamadığını belirten Kaya, sektörün çok fazla sorunla mücadele ettiğini bildirdi.

Kaya, şöyle devam etti:

"Madende ihracat, Türkiye ortalamasının üzerinde bir ivme ile artıyor. Bütün olumsuzluklarına rağmen sektörün ihracat iştahı çok yüksek. 2023 hedeflerine ulaşmak biraz motivasyon gerektiriyor ancak engellerin kaldırılması halinde bu hedefleri tutturmaya en yakın sektör madencilik sektörüdür. 25 yılda 30 milyon dolar ihracattan 5 milyar dolara gelmiş bir sektör, 2023 hedefi olan 15 milyar doları da yakalayabilecek potansiyele sahip."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler