Ege Denizi'nden yasa dışı geçişler

Ege Denizi'nden yasa dışı geçişler

Göçmen kaçakçılarının, Midilli Adası'na götürmeyi vadettikleri çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sığınmacı grubunu, İzmir'de ıssız bir koyda terk ettikleri öne sürüldü - Sığınmacılardan Nur: - "Lastik botu taşıyacak motor aşırı yükleme nedeniyle bozul

İZMİR (AA) - Göçmen kaçakçılarının, Yunanistan'ın Midilli Adası'na götürmeyi vadettikleri Suriyeli sığınmacıları, İzmir'in Dikili ilçesinde ıssız bir koya terk ettikleri ileri sürüldü.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp yeni bir hayat kurma umuduyla Yunan adalarına geçmek isteyen, çoğunluğu kadın ve çocuk yaklaşık 100 Suriyeli, dün gece Dikili ilçesine bağlı Denizköy Mahallesi'ne getirildi. Sağanak ve rüzgarın etkili olduğu bölgede sığınmacılara, lastik botlarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeleri teklif edildi. Gruptakilerin bir kısmı yasa dışı yollardan geçiş yapmaları konusunda ikna edilirken, yolculuğun tehlikeli olduğunu belirten bir grup ise kaçakçılar tarafından koya bırakıldı. Geceyi Denizköy koyu civarında geçiren sığınmacılar daha sonra yürüyerek, karayoluna çıktı. Sığınmacılar, vatandaşların yardımıyla yoldan geçen minibüslere bindirilip ilçe merkezine götürüldü.

Halep'ten gelen 27 yaşındaki Muhammed Nur, lastik botu taşıyacak motorun aşırı yüklenme nedeniyle bozulduğunu belirterek, "Bota çok fazla kişiyi bindirdikleri için korktum ve geri döndüm" dedi.

Ahmed el-Nuri (19) ise 2 yıldan bu yana Türkiye'de yaşadığını ve Avrupa'da bulunan yakınlarının yanına gitmek istediğini söyleyerek, "Botun motorunda bir arıza meydana gelince gitmekten vazgeçtik. Daha sonra bizi buraya getirip bıraktılar. Kadınlar ve çocuklarla burada sabahladık" diye konuştu.


Ege Denizi'nden yasa dışı geçişler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :