Ege Denizi'ndeki yasa dışı geçişler

Ege Denizi'ndeki yasa dışı geçişler

Çanakkale'de polis ekiplerinin geçen aralık ve ocak aylarında yaptığı operasyonlarda yasa dışı geçiş için bölgeye gelen bin 334 yabancı uyruklu yakalandı- Kaçışları organize ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 89 zanlıdan 30'u tutuklandı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'de iki ayda, ülkelerini terk ederek daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmek amacıyla Avrupa'ya yasa dışı geçiş için gelen bin 334 yabancı uyruklu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezi ile ilçelerde yasa dışı geçişleri önlemek üzere geçen aralık ve ocak aylarında çok sayıda operasyon düzenlendi.

Ekipler, teknik takip çalışmaları kapsamında bölgeye giriş ve yurt dışına kaçış noktalarının belirlenmesi için tespitlerde bulundu.

Söz konusu süreçte, il merkezinde 10 operasyonda kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan, Myanmar gibi ülkelerin vatandaşı 725 kişi yakalanıp haklarında yasal işlem yapıldı. İlçelerde ise yine yabancı uyruklu 609 kişi yakalandı.

Yunanistan'ın Midilli Adası'na kaçışları organize ettiği iddiasıyla 89 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 30'u çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandı.

Operasyonlarda 8 otobüs, 4 otomobil, 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 2 bot, 2 bot motoru, 8 lastik şambreli, 1 pompa ile çok sayıda can yeleği ele geçirildi. Organizatörlerin üzerleri ve araçlarda yapılan aramalarda bulunan 25 bin dolar, 8 bin avro ile 30 bin Türk lirasına da el konuldu.

Ekiplerin kent giriş ve çıkış noktalarındaki denetim ve kontrolleri aralıksız sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :