Ege Denizi'ndeki kaçak operasyonları

Ege Denizi'ndeki kaçak operasyonları

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 55 kaçağı Muğla açıklarında kurtardı, batan teknede boğulan 5 kişiye ölü olarak ulaşıldı, kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor

MUĞLA (AA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipler, Muğla açıklarında 55 kaçağı kurtardı, 3 kişinin arama çalışması ise sürüyor.

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ekiplerin Muğla açıklarında 17 Mart sabah saatlerinde gerçekleştirdiği kurtarma operasyonlarında yasa dışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 40 erkek, 3 kadın ve 4 çocuk kaçak kurtarıldı.

Devriye görevi yapan Sahil Güvenlik bot ekibi tarafından Bodrum açıklarındaki Karaada civarında denizde canlı tespit edilen kişinin de kurtarıldığı, kazazede ile yapılan ilk görüşmede göçmen olduğu, birkaç dakika önce küçük bir fiber tekne ile seyir halindeyken su alıp battıkları, yaklaşık 14-15 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine arama kurtarma faaliyetine başlanıldığı ifade edildi.

Gece boyunca bölgede Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 5 Sahil Güvenlik botu, Arama Kurtarma Gemisi TCSG Umut ve 1 helikopter ile arama faaliyeti yapıldığı vurgulanan açıklamada, sabah saatlerinde 8 kaçağın sağ olarak kurtarıldığı, 5 kaçağın ise cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi.

Sağ kurtarılan kaçakların ilk ifadelerinde Suriye ve Irak uyruklu 16 kişi olduklarını belirtmeleri üzerine kayıp 3 kişinin aranması için çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Açıklamada, 2015 yılında Ege Denizi'nde yürütülen faaliyetlerde 60 olayda bin 497 kaçağın kurtarıldığı, 6 insan kaçakçısının da yakalandığı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :