Ege Denizi'ndeki düzensiz göçle mücadele havadan görüntülendi

Ege Denizi'ndeki düzensiz göçle mücadele havadan görüntülendi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ege Denizi'nde düzensiz göçle mücadele kapsamında icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti, Çanakkale Boğazı ve Dikili Limanı arasında "sea hawk" helikopteriyle havadan görüntülendi - Helikopter Komutanı Deniz Yüzba

ÇANAKKALE (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ege Denizi'nde düzensiz göçle mücadele kapsamında icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti, "sea hawk" helikopteriyle havadan görüntülendi.

Faaliyet kapsamında, Çanakkale Deniz Helikopter Grup Komutanlığından havalanan "SH-70" tipi "sea hawk" helikopteri, Çanakkale Boğazı ve Dikili Limanı arasında mültecilerin Avrupa'ya geçişi konusunda keşif ve gözetleme gerçekleştirdi.

Helikopter Komutanı Deniz Yüzbaşı İbrahim Gürdal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege'de yaşanan düzensiz göç faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak katkıda bulunduklarını söyledi.

Sahil Güvenlik Komutanlığının Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yardım talebinde bulduğunu ifade eden Gürdal, şunları kaydetti:

"Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, devamında deniz ve hava araçlarıyla düzensiz göç faaliyetlerine yardımda bulunmaya başlamıştır. Aynı zamanda bizler Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüyle de koordineli olarak birlikte çalışmaktayız. 11 Mart 2016 tarihinden itibaren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ege Denizi'nde düzensiz göç faaliyetlerinin önlenmesine katkıda bulunmaktadır. Bu tarihten itibaren geçişlerde yüksek oranda düşüşler olmuş, aynı zamanda herhangi bir ölümlü vaka yaşanmamıştır. Ege Denizi'ndeki coğrafyada adalar arasındaki mesafeler, 2-3 kilometre gibi çok küçük mesafelerdir. Bu mesafelerde botlarla göçmenlerin karşı adalara geçmesi oldukça hızlı ve kolay olmaktadır. O yüzden karada yapılan faaliyetlere istinaden denizde yapılan faaliyetler çok zor icra edilmektedir. O yüzden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 7 gün 24 saat esasına göre görev icra ederek bu faaliyetleri durdurmakta oldukça başarılıdır."

Daha sonra, faaliyet kapsamında planlanan alanda keşif ve gözetleme faaliyeti gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 saat süren faaliyette bölgede daha önce batan lastik bot ve ekipmanlar da havadan görüntülendi.

Ege Denizi'ndeki düzensiz göçle mücadele havadan görüntülendi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :