Ege Denizi'ndeki deprem

Ege Denizi'ndeki deprem

İzmir AFAD Müdürü Saroğlu:- "Karaburun Kaymakamlığının isteği doğrultusunda bölgeye 10 çadır gönderdik. Arkadaşlarımız çadırları kuracak. Depremin ardından ilçe genelinde bir sıkıntı yok"- İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Varan:- "Kent genelinden bina

İZMİR (AA) - İzmir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Metin Saroğlu, "Karaburun Kaymakamlığının isteği doğrultusunda bölgeye 10 çadır gönderdik. Arkadaşlarımız çadırları kuracak. Depremin ardından ilçe genelinde bir sıkıntı yok." dedi.

AFAD'ın Bornova'daki merkezinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Saroğlu, İzmir genelinde yaşanabilecek herhangi bir afete karşı hem ekip hem de depolarındaki ekipman olarak hazır olduklarını söyledi.

Karaburun ilçesinde yaşanan 6.2 şiddetindeki depremin ardından tüm ekipleri bölgeye sevk ettiklerini anlatan Saroğlu, "Arkadaşlarımız Karaburun merkez olmak üzere 16 mahallede incelemelerde bulundular. İlk tespitlerimize göre ilçe genelinde yıkılan bir ev yok. Ekiplerimiz bölgede çalışmaya devam ediyor. Karaburun Kaymakamlığının isteği doğrultusunda ilçeye 10 çadır gönderdik. Arkadaşlarımız çadırları kuracak. Depremin ardından ilçe genelinde bir sıkıntı yok." diye konuştu.

Saroğlu, çevre illerden de çok sayıda AFAD ekibinin İzmir'e yönlendirildiğini, ihtiyaç olabilir düşüncesiyle bir tır dolusu çadırın arama kurtarma birliği bahçesinde hazır bekletildiği bilgisini verdi.

Deprem ve afetlere karşı vatandaşların mutlaka önlem almaları gerektiğinin altını çizen Saroğlu, şunları kaydetti:

"Birinci önceliğimiz sağlam binalarda oturmak. Mutlaka binalarımızın depreme karşı dayanıklı olması gerekir. Başka Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere, özel firmalarda var ama belediyeler de bu konuda yetkili. Önce binamızı deprem testinden geçirmek lazım. Vatandaşlardan ikinci isteğimiz ise afet eğitimi. Bütün vatandaşlarımız hayatları için 2 gün bize gelip kurs alsın. Biz 2017 yılının ilk 6 ayında 31 bin kişiye afet eğitimi verdik. Vatandaşlarımız çekinmesin bize başvursun, biz onlara afet eğitimi vermeye hazırız."

Saroğlu, müdürlük bünyesinde mobil koordinasyon merkezi olarak görev yapan bir tırın bulunduğunu hatırlatarak, "Tırımızda uydu bağlantımız ve bilgisayar sistemleri var. Hem haberleşme hem de iletişim konusunda bizlere destek sağlıyor. Türkiye'de 15 tane bulunan tırlardan bir tanesi de bizim müdürlüğümüzde hizmet veriyor. Mobil koordinasyon merkezi sayesinde afetlere daha hızlı müdahale ediyoruz." şeklinde konuştu.

- "İl genelinde 16 başvuru geldi"

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Varan, depremin ardından şu ana kadar kent genelinde 16 bina sahibinin başvuru yaptığını bildirdi.

Ekiplerinin başta Karaburun yarımadası olmak üzere Urla ve kentin diğer bölgelerinde hasar tespit çalışması yaptıklarını söyleyen Varan, "Şimdiye kadar kent genelinden bina sahiplerinden 16 başvuru geldi. İzmir deprem kuşağında bir kent. Kentin yaklaşık yüzde 65'i dönüştürülmesi gereken binalardan oluşuyor. Bir an önce binaların depreme karşı sağlamlaştırılması gerekiyor. Bu konuda sorumluluğu bulunanların kolları sıvayıp bir an önce çalışmaları başlatması gerekiyor." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :