Ege Denizi'nde yasadışı geçişler

Ege Denizi'nde yasadışı geçişler

Çeşme'de 3 ayrı operasyonda toplam 94 kaçak göçmen kurtarıldı

İZMİR (AA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde, üç ayrı operasyonda yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan 94 kaçak göçmen kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, gece devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botu, Dalyan Mahallesi Uç Burun açıklarında bir şişme bot tespit etti.

Botu durduran ekipler, 34 kaçak göçmeni Sahil Güvenlik botuna kurtardı. Çeşme iskelesine getirilen kaçak göçmenler, işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Sabah saatlerinde Foça'ya doğru ilerleyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Karşıyaka, Uç Burun açıklarında içinde 30 kaçak göçmen bulunan bir lastik botu farketti.

Su alan ve batmak üzere olan şişme bottaki kaçak göçmenler, kurtarılarak gemiye alındı. Kurtarma sırasında denize düşen bir kaçak göçmen de askerlerin müdahalesiyle çıkarıldı.

Gemide battaniye dağıtılan ve acil ihtiyaçları karşılanan kaçak göçmenler iskeleye getirildi.

Üçüncü operasyonda ise Kara Ada'da kaçak göçmenler olduğunu belirleyen Sahil Güvenlik botu harekete geçti. Adadaki 30 kaçak göçmen kurtarılarak Çeşme iskelesine getirildi.

Aralarında küçük yaşta çocukların ve yaşlı kadınların da bulunduğu, Suriyeli, Afganistan, Irak, İran, Kongo ve Kamerun uyruklu oldukları belirlenen kaçak göçmenler, Çeşme İskelesindeki işlemlerinin tamamlanmasını beklerken Sahil Güvenlik ekipleri ve Uluslararası Göç Örgütü tarafından gıda yardımı yapıldı.

Kaçak göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmalarının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecekleri öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :