Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadele

Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadele

Çeşme ve Dikili ilçelerinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 113 yabancı uyruklu yakalandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçelerinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 113 yabancı uyruklu yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Çeşme ilçesi Şehit Mehmet Mahallesi'ndeki devriye görevi sırasında arazide saklanan grubun kimlik sorgusunu yaptı.

Üzerlerinde pasaport ve tanıtım kartı bulunmayan Suriye uyruklu 35 kişi, ekipler tarafından yakalanarak İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Çeşme ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yaptığı denetimlerde de lastik şişme bottaki 22 Suriye uyruklu yakalandı. Bu kişiler, limana getirilerek jandarma ekiplerine teslim edildi.

- Dikili'de 56 yabancı uyruklu yakalandı

Dikili ilçesi Salihleraltı Mahallesi'nde devriye görevi yapan jandarma ekipleri de Makaron Çiftliği mevkisindeki zeytinlikte saklanan gruba müdahale etti.

Denize açılmak için hazırlık yaptıkları tespit edilen 47 Suriye, 3 Kamerun, 3 Eritre, 2 Togo ve 1 Fildişi Sahili uyruklu 56 kişi yakalandı.

İfadeleri alınan yabancı uyrukluların, sürücüsünü tanımadıkları ve plakasını bilmedikleri minibüsle kent merkezinden getirildiklerini söyledikleri öğrenildi.

Kamerun, Eritre, Togo ve Fildişi Sahili uyruklu 9 kişinin 22 bin 563 lira para cezası uygulanarak sınır dışı edildikleri, Suriye uyrukluların ise işlemlerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildikleri bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :