Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme açıklarında 3 lastik botla Yunanistan'a geçmeye çalışan 132 yabancı uyruklu ile 2 Türk'ü yakaladı- Yakalanan 2 kişinin yasa dışı geçiş organizasyonuyla bağlantıları araştırılırken, yabancı uyrukluların ise Göç İd

İZMİR (AA) - Çeşme ilçesinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 132 yabancı uyruklu ile 2 Türk yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, Çiftlik mahallesi açıklarında yabancı uyrukluların bulunduğu lastik botu fark ederek müdahalede bulundu.

Bottaki, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 48 kişi ekipler tarafından Sahil Güvenlik botuna alınarak Çeşme Limanı'na getirildi.

Sahil Güvenlik ekipleri daha sonra Karaabdullah bölgesi açıklarında tespit edilen lastik botta 64 yabancı uyruklu, Dalyan Mahallesi Uçburun mevkisi açıklarındaki lastik botta ise 20 yabancı uyrukluyu ile 2 Türk'ü yakaladı.

Çeşme Limanı'na getirilen kaçaklara giyecek ve gıda desteği sağlandı.

Lastik botta yakalanan 2 Türk'ün sorgulanmak ve yasa dışı geçiş organizasyonuyla bağlantıları araştırılmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü, yabancı uyrukluların ise limandaki işlemlerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecekleri bildirildi.

İlçede, yasa dışı geçişlere yönelik 1 Ekim'den bu yana sürdürülen çalışmalar kapsamında 348 yabancı uyruklunun yakalandığı belirtildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler