Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Sahil güvenlik ekiplerince bir haftada 340 yabancı uyruklu ile 9 göçmen kaçakçısı yakalandı- Sahil güvenlik, jandarma ve emniyet güçleriyle yürütülen operasyonlarda karada tespit edilen 181 yabancı uyruklu ve 16 göçmen kaçakçısı gözaltına alındı

ANKARA (AA) - Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince, Ege Denizi'nde bir haftada 340 yabancı uyruklu ile 9 göçmen kaçakçısı yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege Denizi'nde düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmalara devam ediyor.

Bu faaliyetler kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı kara ve deniz unsurları tarafından 10-17 Mart'ta Kuzey ve Güney Ege Grup Komutanlılarının sorumluluk sahasındaki 9 olayda 340 yabancı uyruklu ile 9 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Öte yandan, sahil güvenlik hava unsurları, jandarma ve emniyet birimlerince Çeşme, Ayvacık ve Ayvalık bölgesindeki 5 olayda karada tespit edilen 181yabancı uyruklu ve 16 göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.

Yasa dışı göçün engellenmesine yönelik faaliyetlerde bir arama kurtarma gemisi, 28 sahil güvenlik botu, 6 Sahil Güvenlik ve Emniyet Timi (SAGET), 2 Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timi (DEGAK) ile 8 kontrol botundan oluşan yüzer unsurlar tarafından bin 39 saat 15 seyir yapıldı.

Faaliyetler kapsamında 13 helikopter ve 6 uçak, 52 saat 59 dakika uçuş gerçekleştirdi, 5 Mobil Radar Timi (MORAD) tarafından 312 saat 35 dakika görev icra edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :