Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Sahil Güvenlik Komutanlığınca Ege Denizi'nde bir hafta içinde yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 171 kişi yakalandı

ANKARA (AA) - Sahil Güvenlik Komutanlığınca Ege Denizi'nde 25 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 171 kişi yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığınca, Ege Denizi'nde aralıksız olarak yürütülen yasa dışı göçle mücadele faaliyetleri kapsamında, 25 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında 4 olayın yaşandığı ve 171 kişinin yakalandığı bildirildi.

Bu olayların 3'ünde Sahil Güvenlik Komutanlığından yardım talep edildiği, yüzer ve uçar unsurlarınca yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde 128 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığı açıklandı. Girişim aşamasında da 43 olmak üzere toplam 171 kişinin yakalandığı belirtildi.

Ayrıca geçiş girişimlerinin Dikili, Kuşadası, Çeşme ve Ayvacık bölgelerinde yoğunlaştığı kaydedildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yasa dışı geçişlerin engellenmesine yönelik söz konusu tarihler arasındaki arama kurtarma faaliyetlerinde, 44 sahil güvenlik botu, 14 SAGET, 4 DEGAK timi, 27 kontrol bottan oluşan yüzer unsurlarca bin 736 saat seyir yapılırken, 9 helikopter ve 4 uçak sortisi ile toplam 32 saat 15 dakika uçuş gerçekleştirildi. 7 adet Mobil Radar (MORAD) Timi de 588 saat görev yaptı.

Ege Denizi'nde yaşanan yasa dışı geçiş girişimlerinin büyük oranda engellendiği, ölümlerin yaşandığı en son olayın 18 Kasım'da Aydın'ın Didim ilçesi Taşburun açıklarında olduğu anımsatıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :