Ege Denizi'nde yasa dışı avcılıkla mücadele

Ege Denizi'nde yasa dışı avcılıkla mücadele

İzmir Valiliği:"Tüm Ege Denizi'nde trol avcılığına muhalefetten 2016 yılı içerisinde 24 kişi ve tekneye, 136 bin 192 lira idari para cezası uygulanmıştır"

İZMİR (AA) - Ege Denizi'nde, yılbaşından bu yana trol avcılığı yaptığı gerekçesiyle 24 kişi ve tekneye toplam 136 bin lira para cezası verildi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, trol avcılığının dünyada en çok kullanılan avcılık metotlarından biri olmakla beraber, ağ göz açıklığı veya sakıncalı bölgelerde avcılık gibi en ufak sapmalarda bile tahrip gücü çok yüksek bir araç haline geldiği belirtildi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 25 Mart'ta Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik botu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleriyle karadan ve denizden yapılan denetimde, yasak sahada trol avcılığı yapan 2 teknenin suçüstü yakalandığı kaydedilen açıklamada, teknelerdeki 4 kişiye, yasak sahada dip trolü ile su ürünleri avcılığı yapmaktan, gemiler ve gerçek kişiler için de su ürünleri ruhsat tezkeresi olmaması nedeniyle 41 bin 476 lira idari para cezası verildiği ifade edildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Tüm Ege Denizi'nde trol avcılığına muhalefetten 2016 yılı içerisinde 24 kişi ve tekneye, 136 bin 192 lira idari para cezası uygulanmıştır. Her türlü yasa dışı faaliyetin önlenmesi adına Sahil Güvenlik unsurları tarafından 7/24 esasına göre kontrol ve denetimler yapılmaya devam edilmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :