Ege Denizi'nde mülteci kurtarma faaliyeti

Ege Denizi'nde mülteci kurtarma faaliyeti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca düzensiz göç hareketleri faaliyeti kapsamında yapılan eğitimde, senaryo gereği denizdeki sığınmacı dalgıç tarafından kurtarıldı

İZMİR (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca düzensiz göç hareketleri faaliyeti kapsamında yapılan eğitimde, senaryo gereği denizdeki mülteci Sea Hawk deniz helikopterindeki dalgıç tarafından alındı.

Ege Denizi'nde yaşanan düzensiz göçle mücadele kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından TCG Karşıyaka Gemisi ile çeşitli faaliyetler icra edildi.

Bu kapsamda senaryo gereği Dikili açıklarında bir mülteci için Sea Hawk helikopterinden dalgıç, halatla denize indirildi.

Helikoptere çekilen sığınmacı, gerekli sağlık kontrollerinin ardından en yakın limana götürüldü.

TCG Karşıyaka Gemisi Komutanı Deniz Yüzbaşı Sadullah Kaynarçeşme, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ege Denizi'ndeki düzensiz göçle mücadeleye destek seyri kapsamında keşif, gözetleme ve karakol görevlerini bugün için sonlandırdıklarını söyledi.

Görevlerinde Sea Hawk deniz helikopterinin de kendilerine destek verdiğini ifade eden Kaynarçeşme, "Bugün herhangi bir düzensiz göç botuyla karşılaşmadık. Helikopterimizdeki dalgıç, denizden mülteci kurtarma operasyonu kapsamında faaliyet icra etti. Denize dalgıç indirildi, kazazedeye ulaşıldı. Dalgıç onu emniyete alıp, helikoptere çekti. Orada sağlık müdahalesi yapılarak en yakın limana götürdü." şeklinde konuştu.

Kaynarçeşme, TCG Karşıyaka olarak bugünkü faaliyeti tamamladıklarını dile getirerek, görevlerini TCG Karabiga'ya devredip Foça Limanı'na dönüşe geçtiklerini kaydetti.

Ege Denizi'nde mülteci kurtarma faaliyeti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :