Ege Denizi'nde denetimler

Ege Denizi'nde denetimler

İzmir ve Aydın'da yasa dışı avcılık yaptıkları belirlenen kişi ve tekneler ile deniz kirliliğine sebep olanlara toplam 43 bin 878 lira ceza verildi

İZMİR (AA) - İzmir ve Aydın'da 29 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasındaki denetimlerde, yasa dışı avcılık yaptıkları belirlenen kişi ve tekneler ile deniz kirliliğine sebep olanlara toplam 43 bin 878 lira ceza verildi

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nde yasa dışı faaliyetleri önlemek ve caydırıcılık sağlamak amacıyla ilgili kurumlarca denetimler yapıldı.

Denetimlerde, Ege Denizi'nde uluslararası sularda izin almadan avcılık yapan bir tekneye seyir fenerlerini yakmamak, AIS cihazı kapalı olmak, yakıt alım defterini ibraz etmemek ve gemi harekat jurnalini usulüne uygun tutmamaktan dolayı yasal işlem uygulandı. Teknedeki 36 kasa balığa el konuldu.

İzmir Körfezi Karataş önlerinde yasa dışı avlandığı belirlenen bir tekneye Su Ürünleri Kanunu kapsamında 2 bin 226 lira, Çevre Kanunu kapsamında mavi kartı olmamaktan 12 bin 267 lira idari ceza uygulandı.

Madra çayı önlerindeki yasak sahada 2 Mayıs'ta deniz patlıcanı avcılığı yapan bir kişiye bin 113 lira idari ceza verildi.

Güzelbahçe Yeni Limanda da makinelerini torna çark ettiği esnada egzoz kurumu atan feribot tespit edildi. Deniz aracına 2872 Sayılı Çevre Kanunu kapsamında 20 bin 710 lira, Aydın'ın Kuşadası ilçesi Pamucak sahilinde ığrıp ağı ile avcılık yapan 2 kişiye toplam 2 bin 226 lira, uzatma ağı ile avcılık yapan bir balıkçı teknesindeki iki kişiye toplam 2 bin 226 lira, İzmir'in Karaburun ilçesi Mordoğan bölgesinde 4 Mayıs'ta yapılan denetimlerde yasa dışı avcılık yaptığı kaydedilen iki kişiye toplam 3 bin 110 lira cezası uygulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :