Efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatı

Efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatı

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier: - "Muhammed Ali, bir savaşçıydı. Ringde ve hayatta hiç pes etmedi"

BERLİN (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ABD'li efsanevi boksör eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali'nin hayatında hiç pes etmeyen bir savaşçı olduğunu söyledi.

Steinmeier, Meksika ziyareti sırasında Muhammed Ali'nin vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, Muhammed Ali'nin ringdeki efsanevi mücadelelerinin herkesin hatırasında yer edindiğini belirterek, "Muhammed Ali'nin ringdeki zarafet ve hızlılığı eşsizdi. 'Tüm zamanların en büyüğü' aramızdan ayrıldı" değerlendirmesinde bulundu.

Muhammed Ali'nin etkileyici bir kişiliğe de sahip olduğunu vurgulayan Steinmeier, "Gururlu, öz güvenli ve özgür. Her zaman siyasi ve çoğu zaman kutuplaştırıcı. Bu şekilde Amerika'daki sivil haklar hareketinin ikonu haline geldi. Muhammed Ali, bir savaşçıydı. Ringde ve hayatta hiç pes etmedi" ifadesini kullandı.

Muhammed Ali'nin ağır hastalığına karşı da vakur ve cesaretle yaklaşarak ayakta durduğunu anımsatan Steinmeier, büyük bir sporcu ve büyük bir insan için yas tuttuklarını kaydetti.

Efsane Alman futbolcu Franz Beckenbauer de Ali'nin vefatından dolayı çok üzgün olduğun belirterek, "The Greatest (en büyüğü) aramızdan ayrıldı" ifadesini kullandı.

Boksta orta sıklette eski dünya Şampiyonu Sven Ottke ise "Muhammed Ali bokstaki en renkli kişilikti. Ona kimse uluşamaz" değerlendirmesinde bulunurken, yarı ağır sıklet dünya boks şampiyonu Jürgen Braehmer de "Büyük bir sporcun ve çok daha önemlisi her zaman düşündüğünü söyleyen bir insanın önünde eğiliyorum" ifadesini kullandı.

Efsane boksör Muhammed Ali'nin vefatı Alman basınında da geniş yer aldı. Ülkenin önde gelen gazetelerinin internet sayfaları Ali'nin vefat haberinin yanında fotoğrafları ve görüntülerini de aktardı.

Die Welt gazetesi Muhammed Ali'nin vefat haberini "En büyüğü, en iyisi ve en güzeli" şeklinde duyururken, Spiegel dergisi "En büyüğü" başlığını attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :