Eflatunpınar'da ödenek yetersizliği

Eflatunpınar'da ödenek yetersizliği

Eflatunpınar Anıtı ve Kutsal Hitit Havuzu bölgesinde devam eden çalışmalar, ödenek yetersizliği nedeniyle durma noktasına geldi.

BEYŞEHİR


Beyşehir’e bağlı Sadıkhacı Beldesi'nde yer alan ve M.Ö. 13. yüzyılda Hititler tarafından yapıldığı bilinen Eflatunpınar Anıtı ve Kutsal Hitit Havuzu bölgesinde devam eden çalışmalar, ödenek yetersizliği nedeniyle durma noktasına geldi.


Sadıkhacı Belediye Başkanı Şakir Özel, dünyada başka bir örneği olmayan tarihi mekanın şu anda içerisinde bulunan görüntüsünün iç burkucu olduğunu belirterek, "Bu güzel mekan maalesef şu an bakımsız vaziyette, bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerimiz için hoş olmayan görüntüler oluşturuyor" dedi. Yetkililerden, tarihi mekana sahip çıkmalarını isteyen Özel, bölgede daha önceki yıllarda Müzeler Müdürlüğü tarafından 4-5 yıl devam eden bir çalışma olduğunu hatırlatarak, "Ancak, son 3 yıldır ödenek yetersizliğinden dolayı bir çalışma olmuyor. Halen kendi haline terk edilmiş bir görüntü veren bu güzel mekana sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu bölge sit alanı statüsünde koruma altında bulunduruluyor ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sorumluluğu altında. Belediye olarak da bu mekana herhangi bir müdahale şansımız olmuyor. Keşke böyle bir şansımız olsa da bu tarihi mekanı en azından bugünkü bulunduğu durumdan daha temiz ve bakımlı halde bulundurabilsek. Bu, bizlerin en büyük idealidir. Ama tarihi bir miras olduğu için belediye olarak dokunamıyoruz. Lakin, bu bölgeyi ziyarete gelenler, beldemiz sınırları içerisinde olduğu için, bu manzara karşısında biz tedirgin oluyor, endişe duyuyoruz" şeklinde konuştu.