Edirne'nin kadın şehidinin adı sokağa verilecek

Edirne'nin kadın şehidinin adı sokağa verilecek

Edirne Belediye Meclisi, Midyat'taki bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polis Nefize Özsoy'un adının, ailesinin evinin bulunduğu sokağa verilmesini kararlaştırdı

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Meclisi, 8 Haziran'da Midyat'taki bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis Nefize Özsoy'un adının, ailesinin evinin olduğu sokağa verilmesini kararlaştırdı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin zor günlerden geçtiğini söyledi.

Birlik ve beraberliğin bu günlerde daha da önemli olduğunu vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve büyük Türk milletinin canları ve kanları pahasına kurduğu, 7’den 70’e beraber gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı ile sınırları çizilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin nereden, kimden gelirse gelsin bütün hain saldırılara karşı tek yürek, tek vücut olduğunun ve olacağının bilinmesini istiyoruz. Edirne’nin acılarından birisi olan geçtiğimiz ay Mardin Midyat’ta terör örgütünün hain saldırısı sonucunda şehit düşen Edirne’nin ilk kadın şehidi olan polis memuru Nefize Özsoy’un isminin ailesinin evinin bulunduğu sokağa verilmesine oy birliğiyle karar verildi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağlar Işık’ın isminin de 'Hakim Çağlar Işık' olarak Edirne Adliye Binası önündeki sokağa verilmesine oy birliğiyle karar verildi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler