Edirne Valiliğinden "OHAL dolandırıcılığı" uyarısı

Edirne Valiliğinden "OHAL dolandırıcılığı" uyarısı

Valilik: - "Edirne Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu tarafından yürütülen işlemler, resmi yazıyla yapılmakta olup telefon, mail ve başka bir yöntemle ulaşan şahıslara itibar edilmemesi gerekmektedir"

EDİRNE (AA) - Edirne Valiliği, "Olağanüstü Hal (OHAL) Bürosu" adı altında yapılan telefon dolandırıcılıkları girişimine karşı vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde kamu kurum ve kuruluş, sivil toplum örgütleri ve özel işletmelerin "OHAL Bürosu" görevlisi olduklarını belirten bazı kişilerin, telefonla aradıkları vatandaşlardan kimlik ve iletişim bilgileri istediği şeklinde yeni bir dolandırıcılık yönteminin tespit edildiği belirtildi.

Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istenen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Edirne Valiliği OHAL Bürosu tarafından yürütülen işlemler, resmi yazı ile yapılmakta olup telefon, mail ve başka bir yöntemle ulaşan şahıslara itibar edilmemesi gerekmektedir. Bu itibarla dolandırıcılık olaylarına karşı Edirne Valiliği OHAL Bürosundan aradığını söyleyen şahıs ve şahısların dikkate alınmaması ve ivedilikle 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma İmdat telefonlarına ihbarda bulunulması önem arz etmektedir. Ayrıca İl Emniyet Müdürlüğümüzün şahısların tespiti için yürüttüğü çalışmalar devam etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :