Edirne Eski Cami cuma vaktine çiçeklerle hazırlandı

Edirne Eski Cami cuma vaktine çiçeklerle hazırlandı

EDİRNE (AA) - Eski Cami, Vakıf Haftası kutlamaları kapsamında çiçeklerle süslendi.Osmanlı padişahlarından II. Ahmed ve II. Mustafa'ya kılıç kuşanma...

EDİRNE (AA) - Eski Cami, Vakıf Haftası kutlamaları kapsamında çiçeklerle süslendi.

Osmanlı padişahlarından II. Ahmed ve II. Mustafa'ya kılıç kuşanma törenlerinin yapıldığı Eski Cami'nin içene, geleneklere uygun olarak cam vazolara yerleştirilen, beyaz, pembe ve kırmızı karanfillerden oluşan çiçekler konuldu.

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde "Vakıf tarafından camiye bakan mütevellisi vasıtasıyla mevsiminde bütün cemaat safları arasına çiçeklerle nice vazolar konulup caminin içi ve dışı nurlanır ve kokulanır" şeklinde bahsedilen gelenek, Vakıf Haftası'nda bu yıl da sürdürüldü.

Caminin ayakkabılığının üzerine de vatandaşların namaz sonrası alması için çiçekler bırakıldı.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldır geleneği yerine getirdiklerini hatırlattı.

Eski Cami'yi 4 bin çiçekle donattıklarını ifade eden Güneren, "Vakıf haftasına denk gelen cuma günleri mevsim çiçeklerini saflara yerleştiriyoruz. Hem cami hoş kokuyor hem de cemaat namaz bitiminde çiçekleri armağanımız olarak alıyor." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :