Eczanesine gelenlere hem ilaç hem de kitap veriyor

Eczanesine gelenlere hem ilaç hem de kitap veriyor

Mersin'de eczacı Bülent Mutaf, ilaç almak için gelenlerin okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla iş yerinde bin 500 eserin yer aldığı kütüphane oluşturdu - Yaklaşık 1 yıldır ödünç kitap veren Mutaf'ın kütüphanesinden yaklaşık bin kişi faydalandı- Eczacı

MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de 35 yıllık eczacı Bülent Mutaf, iş yerinin bir köşesinde kurduğu kütüphane ile vatandaşların okuma alışkanlığını geliştirmeye katkıda bulunmayı amaçlıyor. Mutaf, ilaç almaya gelenlere 15 günlüğüne ödünç kitap veriyor.

İlaç almaya gelen hastaların çocuklarının oyalanması için ilaç raflarına önce küçüklere yönelik kitaplar koyan Mutaf, ilginin artması üzerine zamanla eser sayısını artırdı.

Mutaf, bir süre sonra eczanenin bir kısmını kütüphaneye dönüştürme kararı alarak bin 500 kitap sayısına ulaştı.

Müşterilerin yanı sıra kütüphaneden faydalanmak isteyen herkese 15 gün içinde getirmeleri şartıyla ödünç kitap veren Mutaf, eczanesindeki eser sayısını artırmayı hedefliyor.

Mutaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphane oluşturma fikrinin uzun yıllar önce ortaya çıktığını ancak alan yetersizliği nedeniyle bunu yapamadığını söyledi.

Özel bir hastanenin yanına açtığı yeni eczanesinde yeterli alan olması üzerine bir yıl önce hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Mutaf, "İlk olarak ilaçların arasında bir göze çocuk kitaplarını koydum. Gelenler okusunlar, okuma alışkanlığına bir katkımız olsun diye düşündüm ama baktım çok rağbet görüyor. Evdeki roman, hikaye gibi kitapları da getirmeye başladık. Çok fazla ilgi gördük. Bazı vatandaşlar da eserlerle buna katkı verdi. Şu anda bin 500 civarında kitabımız var. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya katkı sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

- "Bine yakın kitapsever kütüphaneden faydalandı"

Mutaf, sokaktan geçen herhangi birisine de ödünç kitap verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İlaç alması da önemli değil. İlaçlarını başka yerden alıp bizden kitap alan arkadaşlarımız var. Kısıtlamamız yok. Yeter ki insanlarımız okusun. Bine yakın kitapsever eczanemizdeki kütüphaneden faydalandı. Yarısından fazla kitap okuyucularda. Bakıyoruz kitap sayısı azaldığı zaman arıyoruz rica ediyoruz getirmelerini. Bazen gelenler yanlarında kitapta getiriyorlar. Biz de bundan çok mutlu oluyoruz çünkü yurt dışına zaman zaman yaptığım seyahatlerde otobüste, trende, vapurda insanlar nerede boş vakit bulursa kitap okuyorlardı. İlgimi çekti bizim memlekette böyle bir alışkanlık yok. En ufak boş vakitlerini insanlar kitap okuyarak değerlendiriyorlar. Ben de buna katkı olsun diye böyle bir şey yaptım."

Mutaf, ilaçların bulunduğu bazı rafları da boşaltıp kütüphaneyi genişletmeyi hedeflediğini kaydetti.

Eczaneden ödünç kitap alan vatandaşlar da örnek davranışından dolayı Mutaf'a teşekkür ederek, eczacılarının teşviki ile kitap okuma alışkanlıklarının arttığını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :