Eczaneler ve marketler maske satışı yapamayacak!

Eczaneler ve marketler maske satışı yapamayacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske satışının kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eczaneler ve marketler de dahil olmak üzere maske satışının kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı.

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla maske satışının yasaklandığına işaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ücretsiz dağıtabilirler ama hiç bir şekilde maske satamazlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca: “Eczanelerde maske satışı para ile Cumhurbaşkanımızın net ifadesiyle satışı asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorsa verebilir. Satış asla söz konusu değil. Vatandaşımıza ücretsiz maske konusunda yoğun bir gayret içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Maske satışının eczaneleri kapsayıp kapsamadığına ilişkin soruyla ilgili Koca, şunları kaydetti:

"Eczanelerde maske satışı asla söz konusu olmayacak. Bedava vermek istiyorlarsa verebilirler. Parayla maske satılmayacak. Cumhurbaşkanımızın talimatı bu, market dahil olmak üzere parayla maske satışı söz konusu olmayacak. Bedava veriyorlarsa sorun yok. Bu anlamda satış söz konusu olursa bize müracaat edilebilir. Eczacılar Birliği de satışın olmayacağıyla ilgili açıklama yaptı."

Vatandaşlara ücretsiz maske dağıtıldığını hatırlatan Koca, sentetik olmayan pamuklu kumaştan maske yapılabileceğini, bunun yapımıyla ilgili de bakanlığın internet sitesinden görüntü paylaşılacağını bildirdi.

Evde izole edilen hastaların dijital yöntemle nasıl takip edileceğinin sorulması üzerine Koca, cep telefonlarına indirilecek aplikasyonla iletişime geçileceği, 3 operatörün devrede olacağı, mesaj gönderen bir sistemin söz konusu olduğunu söyledi.

Etiketler :