Eczacı adayları beyaz önlük giydi

Eczacı adayları beyaz önlük giydi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi "Beyaz Önlük Giyme Töreni"nin ilki gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi "Beyaz Önlük Giyme Töreni"nin ilki yapıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Cevdet Erdöl, öğrencilerin giyecekleri beyaz önlüğün kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulunarak, eczacılığın insan sağlığını yakından ilgilendiren bir meslek olması nedeniyle özellikli ve kıymetli bir konumda olduğunu aktardı.

Erdöl, "Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane"nin hem tarihi misyonuna uygun eczacı yetiştirmesi hem de eski güzelliğine, ihtişamına kavuşması için çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eminim ki bu üniversitemizden mezun olacak öğrencilerimiz, 2. Abdülhamid Han'ın aziz mirasına, henüz bıyığı terlemeden Çanakkale Savaşı'na katılarak şehit olan sağlık profesyonellerinin kutlu hatırasına, 14 Mart 1919'da işgal kuvvetlerine direnerek Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakan öncü meslektaşlarımızın bağımsızlık şuuruna, 15 Temmuz'da verdikleri onurlu mücadeleyle hain girişimin akamete uğratılmasında önemli bir rol üstlenen arkadaşlarımızın asil duruşuna sonsuza kadar sahip çıkacaklardır. Eczacılık mesleğine ilk adımlarını atan öğrencilerimizin meslek hayatlarında ırk, dil, din, cinsiyet ayrımı yapmadan yeminlerine sadık kalacaklarına yürekten inanıyorum."

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Büyükkayhan da eczacılık eğitiminin gerçekte usta çırak eğitimine dayandığını belirterek, "Sizlere eğitim veren ustalarınız ne kadar bilgili ise sizler de o kadar bilgili birer çırak olursunuz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, dünyada ve Türkiye'de eczacı adaylarına ne veriliyorsa sizlere de onları verebilmek için var gücüyle çalışmaktadır. Bizler sizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışacağız. İnşallah sizlerde iyi yetişmiş, ülkemize ve dünyaya faydalı eczacılar olacaksınız." ifadelerini kullandı.

Tören 82 öğrenciye beyaz önlük giydirilmesinin ardından, toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :