Ebru sanatını deriyle buluşturup "eşsiz" çantalar üretiyor

Ebru sanatını deriyle buluşturup "eşsiz" çantalar üretiyor

Eskişehir'de hobi olarak başladığı ebru sanatını deriyle buluşturan sanatçının kadınlara özel olarak ürettiği çantalar yoğun ilgi görüyor- Ebru sanatçısı Çopur: "Ebruların her birinin dünyada tek olmasından dolayı bunu deriye uygulayıp, kişiye özel çanta

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de, hobi olarak başladığı ebru sanatını deri ile buluşturan sanatçı Özlem Çopur, "eşsiz" çantalar üretiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Özlem Çopur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana el sanatlarıyla ilgilendiğini belirterek, ebru sanatına da hobi olarak başladığını söyledi.

Diyarbakır'da 8 yıl ebru sanatı üzerine eğitmenlik yaptığını dile getiren Çopur, amacının bu sanatı geniş kitlelere ulaştırmak olduğunu belirtti.

Özlem Çopur, 5 yıl önce hobisini sanata dönüştürüp markalaşma yoluna girdiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Ebru sanatında farkındalık oluşturmak için ebruyu deri ile buluşturmak istedim, fakat derinin üzerine ebru tutmuyordu. 5 yıl boyunca sabitleyicisini bulmaya çalıştık ve bunu başardık. İlk önce ebrulu derileri panoda sergiledim. Daha sonra ise tasarımları bana ait çantalar ürettim. Yapılan ebruların her birinin dünyada tek olmasından dolayı bunu deriye uygulayıp, kişiye özel çanta ürettim. Bu da kadınları cezbediyor."

- "Ürettiğim çantaları Dubai'ye gönderiyorum"

Bir çantanın hazırlanmasının yaklaşık 1 hafta sürdüğünü ifade eden Çopur, "2015'te TÜYAP'ın deri fuarına katıldım. Orada çantalarım çok ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olduğum için katıldığım fuarlar ve festivallerde ülkemi hem ebru sanatı hem de deri işlemeciliğiyle temsil ediyorum. Ayrıca 'Özlem Çopur' markasıyla bir arkadaşımın atölyesinde ürettiğim çantaları Dubai'ye gönderiyorum. Siparişleri de yine bana ait internet sitesinden alıyorum. Dubai'de tanesi bin dolar olan çantalar yoğun ilgi görüyor." dedi.

Özlem Çopur, sanatını başka insanlara öğretme çabasında olduğunu da aktararak, şunları kaydetti:

"Her yapılan ebru dünyada tektir. Bunu da deriye uygulayıp çanta yaptık. Her bir çanta dünyada tek oldu. İkincisini istesek de yapamıyoruz. Amacım bu işi kadınlar için meslek haline getirmek. Bir kadın kooperatifi kurmak istiyorum. Özellikle ek gelir olması açısından kadınlarla bu işi yürütmek istiyorum. Ebru sanatı 2014 yılında UNESCO tarafından bir 'Türk sanatı' olarak tescillendi. Ben de bu sanatı gelecek kuşaklara aktarma çabasındayım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :