E-postalar cevapsız kalıyor

E-postalar cevapsız kalıyor

Selçuk Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, belediyelerin internet sitelerinde bulunan istek ve şikayetler birimine gönderilen mesajlardan sadece 12.5'inin karşılık bulduğu belirlendi.

Doç. Dr. Çukurçayır belediyelerin siyasi reklam aracı olarak kullanmak üzere internet sayfası oluşturduklarını ileri sürdü.
SÜ Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Çukurçayır, yaptığı açıklamada, internetin, dijital kentleri ortaya çıkarmasıyla birlikte dünyada ve Türkiye'de başta bilgi aktarımı olmak üzere diğer pek çok alanda yerel hizmetlerin yürütülmesinde belirleyici hale geldiğini söyledi.

Bu süreçte, Türkiye'de de belediyelerin, internet sayfalarıyla sanal dünyada yer almaya başladığını ifade eden Çukurçayır, "Buna bağlı olarak yerel bazı hizmetlerin belediyeler tarafından internet aracılığıyla sunulması gündeme gelmiştir. Bugün 80 il belediyesinin internet sayfası bulunmaktadır. Bu sayfaların büyük bölümünde yer alan 'Başkana Mesaj'adlı linkler aracılığıyla, vatandaşlara, belediye çalışmalarıyla ilgili talep ve şikayetlerini sunabilme fırsatı doğuyor" diye konuştu. Çukurçayır, belediyelere ait internet sayfalarındaki iletişim linklerine gönderilen talep ve şikayetlerin amacına ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek amacıyla bir çalışma yaptıklarını vurguladı. Mesaj gönderdikleri belediyelerin internet adreslerinden gelen yanıtların sayısının kendilerini şaşırttığını anlatan Çukurçayır, 80 belediyeden sadece yüzde 12.5'ini oluşturan 10'unun mesaja yanıt verdiğini kaydetti.

Gelen mesajların içeriklerinin ise genel olarak tatmin edicilikten uzak olduğunu vurgulayan Çukurçayır, sözlerini şöyle sürdürdü: Gönderdiğimiz mesajlara, istenilen tatmin edicilik seviyesinde yanıtı sadece Konya, Adapazarı, Samsun ve İzmir belediyeleri verdi. Yaptığımız araştırmayla, belediyelerin genel anlamda siyasi reklam aracı olarak internet sayfası oluşturdukları sonucuna varmak mümkündür.