E-devlet sisteminin hacklendiğini iddia etti! EGM’den Fatih Altaylı'ya suç duyurusu

E-devlet sisteminin hacklendiğini iddia etti! EGM’den Fatih Altaylı'ya suç duyurusu

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, e-devlet sisteminin hacklendiği ve kişisel verilerin ele geçirildiği iddiasında bulunarak, kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yönlendiren Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), e-devlet sisteminin hacklendiği ve kişisel verilerin ele geçirildiği iddiasında bulunan gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

EGM resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

  • Son günlerde sosyal medya üzerinde e-devlet sisteminin hacklenerek kişisel verilerin ele geçirildiği iddiası gündemde tutulmaya çalışılmaktadır.

  • Son olarak 30 Nisan 2022 tarihinde gazeteci Fatih Altaylı da köşe yazısında aynı konuya değinerek daha önce yapılan açıklamaların aksine e-devlet sistemindeki kişisel ve kurumsal verilerin çalındığı iddiaları ile kamuoyunda dezenformasyon yaptığı görülmüştür.

  • E-devlet sistemine yetkisiz erişim yapılarak sistemde bulunan verilere erişilmesi ve çalınması kesinlikle söz konusu değildir.

  • Konu ile ilgili olarak bir dolandırıcılık şebekesinin bazı bireysel kullanıcıların şifrelerini ele geçirerek elde edilen bilgiler üzerinden dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı görülmüştür.

  • Yapılan çalışmalar neticesinde 3 şahıs hakkında adli işlemlere başlanmış olup konu hassasiyetle takip edilmektedir.

  • Ayrıca resmi kurumların konu ile ilgili yaptığı açıklamaların aksine kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yönlendiren Gazeteci Fatih Altaylı hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır.

Resim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.