"E-Bursum" projesi, Boyner'in Buluşum Platformu'nda destek bekliyor

"E-Bursum" projesi, Boyner'in Buluşum Platformu'nda destek bekliyor

Eğitimde fırsat eşitsizliğini asgari düzeye indirmek amacıyla burs sistemini dijitale taşıyan bir sosyal girişim olan E-Bursum projesi, Boyner Grup'un sosyal girişimcileri destekçileriyle buluşturmak için kurduğu Buluşum Platformu'nda destek toplamaya baş

İSTANBUL (AA) - Eğitimde fırsat eşitsizliğini asgari düzeye indirmek amacıyla burs sistemini dijitale taşıyan bir sosyal girişim olan E-Bursum projesi, Boyner Grup'un sosyal girişimcileri destekçileriyle buluşturmak için kurduğu Buluşum Platformu'nda üzerinden 50 bin TL destek toplamayı hedefliyor.

Boyner Grup açıklamasına göre, "bir öğrenci bir okulu, bir okul bir toplumu, bir toplum dünyayı değiştirebilir" düşüncesiyle hayata geçirilen E-Bursum projesi, Buluşum Platformu'nda destek toplamaya başladı. Proje, Türkiye'deki manuel burs sistemini dijital ortama taşıyor.

Sistematik hale getirilmiş burs sisteminin yanı sıra temel finansal okur yazarlık eğitimi, sosyal etki ölçümü ve online mentorluk ile burs verenlerin etkilerini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen E-Bursum, Buluşum'dan alacağı destekle yeni nesil burs yöntemi olan "Kitlesel Burs Fonlama" sistemini geliştirmeyi de amaçlıyor.


- Burs ararken zorlandı E-Bursum'u kurdu


E-Bursum projesinin tohumları, kurucusu Mesut Keskin'in 2011 yılında memleketi Van'da meydana gelen deprem felaketinin ardından deneyimlediği burs edinme sürecinde yaşadıkları sonrasında atıldı.

Burs edinme süreçlerinde var olan sorunların bir parçası olmak yerine çözümün bir parçası olmayı düşünen Keskin, E-Bursum'un ilk adımlarını attı. 2015 yılının eylül ayında hayata geçirilen E-Bursum, bugüne kadar binlerce öğrencinin hayatına dokundu.

Destekçiler, katkı sağlayarak E-Bursum'un geliştireceği "Kitlesel Burs Fonlama" sisteminin kurulmasına ve daha fazla öğrencinin burs edinmesine destek olabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :