Düzensiz göçle mücadele faaliyetleri

Düzensiz göçle mücadele faaliyetleri

Son bir haftada 802 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı yakalandı, hayatını kaybeden 21 kişinin cesedi denizden çıkartıldı

ANKARA (AA) - Sahil Güvenlik Komutanlığınca yürütülen düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında son bir haftada 802 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı yakalandı, hayatını kaybeden 21 kişinin cesedi denizden çıkartıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, son bir haftada düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, son bir haftada 21 düzensiz göç olayı yaşandı. Bu olayların, 12'si Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıkları, 3'ü Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, 2'si Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, 4'ü ise Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasında meydana geldi.

Yürütülen çalışmalarda, 3 arama kurtarma gemisi, 68 sahil güvenlik botu, 22 SAGET, 9 DEGAK timi ve 20 kontrol botu ile 3 bin 456 saat seyir yapıldı. Helikopter ve uçakla 73 saat uçuş gerçekleştirildi. 5 mobil radar timi 342 saat görev icra etti.

Düzensiz göçle mücadele faaliyetleri çerçevesinde, 802 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Kocaeli/Kefken açıklarında bugün meydana gelen olay sonrasında hayatını kaybeden 21 kişinin cesedi denizden çıkartıldı. Arama faaliyetlerinde 40 göçmen kurtarıldı. 7-9 dolayında göçmene yönelik arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :