DÜZELTME - "Aquarius'a Türkiye bandırası çekilmesini öneriyoruz" başlıklı haberimizin son paragrafında yer alan, "Kınık, geminin ve insani kuruluşların faaliyetlerini engelleyenlere "Aylan bebek"

DÜZELTME - "Aquarius'a Türkiye bandırası çekilmesini öneriyoruz" başlıklı haberimizin son paragrafında yer alan, "Kınık, geminin ve insani kuruluşların faaliyetlerini engelleyenlere "Aylan bebek" örneğini hatırlamaları tavsi

Türk Kızılayı Genel Başkanı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık:- "Arama kurtarma gemisi Aquarius'un, Türkiye bandırası çekerek faaliyetlerini sürdürmesini öneriyoruz. Yaklaşık 4 milyon mülteciye ev

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, arama kurtarma gemisi Aquarius'un, Türkiye bandırası çekerek faaliyetlerini sürdürmesini önerdiklerini belirterek, "Yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin bu konuda da çözümün önemli bir parçası olacağını düşünüyorum." dedi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, uluslararası yardım kuruşlarının ortak çabasıyla Akdeniz'de göçmenleri kurtarmaya çalışan arama kurtarma gemisi Aquarius'un faaliyetlerinin ikinci defa engellendiği belirtildi.

Açıklamada, her yıl on binlerce göçmenin Avrupa'ya geçmek için kullandığı Akdeniz'de yaklaşık 3 yıldır kurtarma faaliyeti yürüten, bugüne kadar da 29 bin 523 mültecinin hayatının kurtulmasını sağlayan Aquarius'un, Cebelitarık bandırasının ardından Panama bandırasını da kaybettiği aktarıldı.

- "Akdeniz'in suları on binlerce göçmene mezar oldu"

Aquarius'un, ülkelerini çeşitli sebeplerle terk eden, Akdeniz'i geçerken ölüm riskiyle karşılaşan insanları kurtararak seyrine devam etmesi için Türk Kızılayı'nın bir girişim başlattığı belirtilen açıklamada, Kınık'ın şu ifadeleri yer aldı:

"Akdeniz'in suları bugüne kadar on binlerce göçmene mezar oldu. Evlerini terk etmek zorunda kalan, kurtuluşu Avrupa ülkelerinde arayan bu insanları hayata bağlamak, ölümden çekip çıkarmak için yıllardır seyrine devam eden Aquarius'u durdurmayı ne yazık ki sonunda başardılar. Sınır Tanımayan Doktorlar grubu geminin faaliyetlerine sahip çıkılması için çağrıda bulundu. Kızılay Genel Başkanı, aynı zamanda Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu'nun Avrupa'dan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak bir girişim başlattık. Aquarius'un Türkiye bandırası çekerek faaliyetlerini sürdürmesini öneriyoruz. Yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin bu konuda da çözümün önemli bir parçası olacağını düşünüyorum."

Kınık, geminin ve insani kuruluşların faaliyetlerini engelleyenlere Akdeniz'in her yıl 3 binden fazla masum insana mezar olduğunu, uluslararası hukuktan doğan sorumlulukları ile birlikte Afrika ve Avrupa sahillerine vuran bebek bedenlerini tekrar hatırlamaları tavsiyesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :