Düzce'den Haleplilere yardım

Düzce'den Haleplilere yardım

Gıda, mutfak eşyası ve oyuncaklardan oluşan 2 tır yardım malzemesi yola çıkarıldı

DÜZCE (AA) - Halep kırsalında 200 ailenin barındığı "Halep Düzce Şefkat Çadır Kenti"ne gıda, ev eşyası ve oyuncaklardan oluşan 2 tır yardım malzemesi gönderildi.

Düzce Belediyesi ve Türk Kızılayının "Halep Düzce Şefkat Çadır Kenti" adı altında başlattığı kampanyada toplanan yaklaşık 8 ton gıda ve ev eşyasının yüklendiği 2 tırı uğurlama töreni, Düzce Belediyesi önünde yapıldı.

Vali Zülkif Dağlı, burada yaptığı konuşmada, Düzce genelinden Haleplilere yedinci yardım tırının gönderildiğini söyledi.

Düzcelilerin yardım konusunda her zaman kadirşinas olduğunu belirten Dağlı, "Burada yapılan yardımseverliği ve ensar görevini yerine getirmektir. İnşallah amacına ulaşacaktır. Yardımları arkadaşlarımız da kendileri oradaki kardeşlerimize verecek. Yardımın da bu türlüsü makbuldür. İnşallah oradaki acı diner, önemli olan o. İnşallah bugünler geçecek." diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Haleplilerin bulunduğu kampta oluşturdukları Düzce Belediyesi Şefkat Çadırı'nda yaklaşık 652 kişinin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Yardım malzemesi dolu 2 tırı yola çıkaracaklarını aktaran Keleş, "Suriye'de 6 yıldan beri çok büyük bir insanlık krizi ve dramı var. 500 bin insan öldü, yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli de Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı. Biz de Düzce olarak bu çığlığa sesiz kalmıyoruz. Tüm Düzcelilerin bu yardımlaşmaya katkısı oldu. Biz de orada inşallah karınca kararınca, ne yapabilirsek diye yola çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Keleş, kamptaki ihtiyaçları karşılamak adına yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yardım malzemesi yüklü tırlar, Düzce Müftüsü Selami Emen'in duasıyla Hatay'a doğru yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :