Düzce'deki FETÖ/PDY davası

Düzce'deki FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY soruşturmasında haklarında dava açılan 27’si tutuklu 52 sanığın yargılanmasına devam edildi

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 27'si tutuklu, 52 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince yeni yapılan salondaki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuksuz sanık Veysel Celiloğlu savunmasında, FETÖ örgütü ile hiç bir şekilde bağlantısı olmadığını, ağabeyi yüzünden tutuklandığını ve 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra engellilik durumundan salıverildiğini söyledi.

"Hiç bir zaman Fethullah Gülen şarlatanının sempatizanlığını yapmadım" diyen Celiloğlu, "Benim bu örgütle hiç bir bağım, yakınlığım yok. Dosyada tutuklu bulunan ve ağabeyim İlhan Celiloğlu sohbetler düzenler, arkadaşlarını çağırırdı. Hep zengin insanlar gelirdi bu sohbetlere, toplantılara." dedi.

Mahkeme Başkanı Ferhan Acar'ın, "Sen bu toplantılara, sohbetlere katılmadın mı?" şeklindeki sorusunu Celiloğlu, "Ben hep zenginlerin sohbete, toplantıya geldiğini görünce 'Bunların içinde niye hiç garip ya da fakir yok' diye düşünerek katılmadım. Benim onlarla işim olmazdı. Ben bizim şirketin işleyişiyle ilgileniyordum, sohbetlere de toplantılara da katılmıyordum." diye cevapladı.

Eşinin, 'İlhan ağabey, 15 Temmuz akşamı TRT spikeri darbe bildirisi okurken 'Oh be, işte bu.' dedi." diye ifade verdiğini ve ağabeyinin bunu reddettiğini anlatan Celiloğlu, şöyle konuştu:,

"Ağabeyim, eşimin ruh hastası olduğunu söyleyerek, olayları abarttığını iddia etti. Eşimin ruh hastası olduğu doğru değildir. Ruh hastası birine ehliyet vermezler. Bu iddiayı kabul etmiyoruz. Ağabeyim İlhan Celiloğlu cemaatin içindeydi. Cemaatin sempatizanıydı, bu sebepten dolayı da kamuoyunda ailemiz cemaatçi olarak tanındı. Ağabeyim yüzünden ailemizin ismi karalandı. Ayrıca benim için suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama gibi bir suçlama bulunuyor. Ailemizde, babamdan bile baskın olan İlhan ağabeyimdi. Para işlerini de o yönetirdi hep, benim söz hakkım yoktu. Ağabeyim İlhan Celiloğlu önümüze ne koyarsa imzalardık."

Savunma yapan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarını yapması için duruşmayı yarına erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğüne yer veriliyor.

İddianamede 27'si tutuklu 52 sanık hakkında TCK'nın 314/2 maddesi gereğince "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüte finansal destek sağlamak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan, 15 yıl hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :