Düzce'de FETÖ/PDY davası

Düzce'de FETÖ/PDY davası

Örgütün dernek yapılanmasına ilişkin 14'ü tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi- Mahkeme, 6 tutuklunun adli kontrol şartıyla tahliyesine, 8'nin ise tutukluk hallerinin devamına karar verdi

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilerek KHK ile kapatılan Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesince yeni inşa edilen duruşma salonunda yapılan duruşmaya, sanıklar ve avukatlarıyla sanık yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından söz verilen sanıklar savunmalarında, FETÖ silahlı terör örgütüyle bir bağlarının olmadığını iddia ederek, suçlamaları reddetti.

Sanıklar ve avukatlara son sözlerini soran mahkeme heyeti başkanı Ferhan Acar, karar öncesi duruşmaya yarım saat ara verdi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirinin uygulanmasına, tutuklu sanıklar Ali Erdem, Bekir Karaca, Erhan Yüksel, Hayrullah Derviş, İlhan Tanış, Semih Yıldız'ın tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliyelerine, tutuklu sanıklar Alaattin Goncalıoğlu, Arif Kaplan, Ayhan Oral, Cengiz Tezel, Cihat Sevdim, Emin Şahin, Serhat Keskiner ve Taner Acar'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma, 14 Ağustos 2017 tarihine ertelendi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (DÜSİAD) dernek altında örgüt faaliyetleri yürütüldüğüne yer veriliyor.

İddianamede 14'ü tutuklu 21 sanık hakkında TCK'nın 314/2 maddesi gereğince "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 6 yıl üç aydan 8 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :