Düzce Emniyet Müdürlüğünden "canlı bomba" açıklaması:

Düzce Emniyet Müdürlüğünden "canlı bomba" açıklaması:

"Kentte 'canlı bomba' yakalandığına ilişkin sosyal medyadaki paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor"

DÜZCE (AA) - Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, kentte "canlı bomba" yakalandığına ilişkin sosyal medyadaki paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de toplumun huzurunu bozmak isteyen kesimlerin olduğu belirtildi.

Halkı tedirgin etmek ve kaos ortamı oluşturmak için bazı sosyal medya hesaplarından yapılan "Düzce’de canlı bomba yakalandı" ve "Düzce’de bomba yüklü araç" gibi paylaşımların asılsız olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kentte 'canlı bomba' yakalandığına ilişkin sosyal medyada çıkan paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor. Sosyal medyada çıkan ve vatandaşlarımızda korku, panik oluşturmak amacını güden bu tarz asılsız söylentilere, gerçeği yansıtmayan paylaşımlara halkımız itibar etmemeli, sonucu düşünülmeden yapılan bu tür asılsız paylaşım ve yorumların suç teşkil edebileceği unutulmamalıdır. Sanal ortamda işlenen suçların önlenmesi, suç oluşmuşsa suçluların tespit edilebilmesi amacıyla sosyal medya aralıksız takip edilmekte, konusu suç teşkil eden paylaşımların tespit edilmesi halinde gerekli adli işlemler görevlilerimiz tarafından başlatılmaktadır. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesabı üzerinden konusu suç teşkil edebilecek asılsız ve mesnetsiz paylaşımlarda bulunmamaları, yetkili makamlar tarafından yapılmayan açıklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler