"Duyarlı esnaf" vatandaşların ısınması için durağa ısıtıcı koydu

"Duyarlı esnaf" vatandaşların ısınması için durağa ısıtıcı koydu

KARS (AA) - Kars'ta bir esnaf, işyerinin yakınındaki durağa, dükkanından uzattığı elektrik kablosuyla yerleştirdiği ısıtıcıyla, vatandaşların otobüs...

KARS (AA) - Kars'ta bir esnaf, işyerinin yakınındaki durağa, dükkanından uzattığı elektrik kablosuyla yerleştirdiği ısıtıcıyla, vatandaşların otobüs beklerken ısınmalarını sağlıyor.

Hava sıcaklıklarının gece sıfırın altında 28 dereceyi bulduğu Kars'ta, vatandaşlar soğuktan etkilenmemek için farklı yöntemlere başvuruyor.

Faikbey Caddesi'nde esnaflık yapan Özfer Koçak, iş yerinin hemen yanındaki durağa uzatma kablosu çekerek, ısıtıcı yerleştirdi. Durağa gelen vatandaşlar, etrafında toplandıkları ısıtıcı sayesinde, üşümeden otobüslerinin gelmesini bekliyor.

Durağa geldiklerinde ısıtıcıyı gören vatandaşlar, bir an şaşkınlık yaşasa da üşümeden otobüslerini bekleme imkanına kavuştukları için memnun.

Isıtıcılı durakta otobüs bekleyen vatandaşlardan Sekmen Çiğdem, durağa ısıtıcı koyan esnafın güzel bir davranışta bulunduğunu belirterek, "Hava çok soğuk bunu gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz. Bu ısıtıcı sayesinde durakta beklerken üşümüyoruz." dedi.

Kafkas Üniversitesinde öğrenci olan Murat İlk de servis beklerken üşüdüklerini ancak ısıtıcı sayesinde bir nebze de olsa ısındıklarını dile getirdi.

Servislerinin geç geldiğini belirten İlk, ısıtıcıyı koyan esnafa dua ettiklerini kaydetti.

Esnaf Özfer Koçak ise Kars'ta soğuk havanın etkili olduğunu ve bekleyen yolcuların üşümemesi için böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :