"Düşünen Gençlikle Aydınlık Geleceğe" projesi
KONYA (AA) - Beyhekim Sağlık Derneğinin hazırladığı "Düşünen Gençlikle Aydınlık Geleceğe" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.Konya Erdemli...
KONYA (AA) - Beyhekim Sağlık Derneğinin hazırladığı "Düşünen Gençlikle Aydınlık Geleceğe" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Konya Erdemli Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nde düzenlenen basın toplantısı, proje ortakları olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğu, Farkındalık Atölyesi Öğrenci Topluluğu, Lokman Öğrenci Topluluğu ve Selçuk Üniversitesi Kritik ve Analitik Düşünme Topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını yapan Beyhekim Sağlık Derneği Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sami Tuzcu, "Bu proje Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinde eğitim gören gençlerin, kalıplaşmış davranış ve ezbere dayalı mantıktan uzak bir şekilde yetiştirmelerine katkı sağlayacaktır." dedi.
Öğrencilerin dayatılmış bilgiler yerine eleştirel düşünme becerisine sahip bir birey olması gerektiğini dile getiren Tuzcu, şöyle devam etti:
"12 ay sürecek olan projede öğrencilerimizi, öğrendiklerini yorumlayabilen ve düşünmelerinde tarafsız olabilen ve sosyal olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirebilen bireyler haline getirmek istiyoruz."
Proje Koordinatörü Mehmet İshak Mazı da, projenin gençlerin yaşadıkları çevre ve sosyal ortamlar itibarı ile karar alma süreçlerine katılım sağlayacağını söyledi.
AA
Kaynak:

