Duruşma salonundan ağlayarak çıktı

Duruşma salonundan ağlayarak çıktı

Konya'nın Selçuklu ilçesinde öğretmen Şeyma ile kız kardeşi Tuğba Sarı'yı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık, hakim karşısına çıktı. Duruşma salonuna tekerlekli sandalyeyle gelen anne Hacer Sarı duruşma salonundan ağlayarak çıktı.

Konya'nın Selçuklu ilçesinde öğretmen Şeyma ile kız kardeşi Tuğba Sarı'yı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan tutuklu sanık, hakim karşısına çıktı. Duruşma salonuna tekerlekli sandalyeyle gelen anne Hacer Sarı duruşma salonundan ağlayarak çıktı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Muzaffer Canpolat, sanık Mustafa Kaya, öldürülen kız kardeşlerin anneleri Hacer ve babaları Burhanettin Sarı ile taraf avukatları katıldı.

Anne Hacer Sarı, sanık Canpolat'ın olaydan önce uzun süre 25 yaşındaki öğretmen kızı Şeyma'yı takip ettiğini söyledi.

 

 

Şeyma'nın, sanıkla ilgili kendisiyle dertleştiğini anlatan anne Hacer Sarı, şunları kaydetti:

"Şeyma, komşumuz olan sanığın bazı tavırlarını fark etmiş ve benimle konuşmuştu. Bu şahıs için, 'Anne sürekli bana bakıyor gibi hissediyorum. Rahatsız oluyorum. Sabahın köründe beni takip ettiğini görüyorum.' demişti. Ben de bu şüphelerin doğru olabileceğinden endişelenince sanığın kapısını çaldım. Bu tür hareketlerin yanlış olduğunu söyledim. Uyarmaya çalıştım. Sanık Muzaffer, bana kendisine iftira attığımı söyledi."

Hacer Sarı, bu olayın ardından endişeleri arttığı için sabahları işe giden kızını dolmuşa bırakmaya başladığını belirtti.

Bir gün sanık Muzaffer Canpolat'ın erken saatlerde Şeyma Sarı'dan önce apartmandan ayrıldığını dile getiren Hacer Sarı, "O gün sanığın erkenden işe gittiğini düşünerek, Şeyma'yı bırakmak için çıkmadım. Şeyma kendisi gitti ve bir süre sonra dolmuştayken bana şahsın da dolmuşta olduğuna dair mesaj attı. 'Kızım hemen in.' dedim. Şeyma dolmuşu durdurup inmiş, ardından gelen ilk dolmuşa bindiği için sanık kendisini takip edememiş.' Bir süre bu tür olayları yaşamaya devam ettik." ifadelerini kullandı.

Olay günü her şeyin çok kısa süre içinde gerçekleştiğini anlatan Sarı, "Küçük kızımla evden çıkıyorduk. Kapıyı kapattım ve arkamı döndüm. Ben daha bir şey demeden arkamda beliren sanık silahla ateş etti. Gerisini hatırlamıyorum." dedi.

Duruşma salonuna tekerlekli sandalyeyle gelen anne Hacer Sarı, olay günü sanığın kendisine de ateş ettiğini, tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Anne Hacer Sarı duruşma salonundan ağlayarak çıktı.

Duruşmanın ardından bazı kadın dernekleri ve vatandaşlar adliye önünde toplanarak olayı protesto etti.

20191121_2_39446430_49665350.jpg

20191121_2_39446430_49665347.jpg

Etiketler :