Dürümlü'de buruk bayram

Dürümlü'de buruk bayram

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin 15 ton patlayıcıyla gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları, Kurban Bayramını hüzünlü geçiriyor- Katliamda kardeşini kaybeden Hacı Çelebi Yaman:-"Bu katliamı yapanları ömür boyu lan

DİYARBAKIR (AA) - Dürümlü mezrasında, PKK'lı teröristlerce patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu yakınlarını kaybedenler, Kurban Bayramı'na buruk girdi.

Dürümlü'de 12 Mayıs gecesi teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda ölen 16 kişinin yakınlarının bayramda acıları tazelendi.

Yakınlarını kaybetmenin hüznünü yaşayan vatandaşlar terör örgütü PKK'ya tepkisini dile getirdi.

- Mezarlıkta duygusal anlar

Saldırıda yakınlarını yitirenlerin yaşadığı Tanışık köyündeki camide bayram namazını kılan vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin anne ve babaları, eşleri ile çocukları mezarlığı ziyaret etti.

Gözyaşlarına hakim olamayan acılı eşler, "Bakın, çocuklarınız geldi" diye ağıt yakarak, mezarların başına bayram şekeri bıraktı.

- "Katliamı yapanları ömür boyu lanetleyeceğiz"

Patlamada kardeşini ve akrabalarını kaybeden Hacı Çelebi Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının ilk günküyle aynı olduğunu söyledi.

Yaman, acılarının dinmek yerine her geçen gün arttığına işaret ederek, "Acımız ne biter, ne diner. Bu katliamı yapanları ömür boyu lanetleyeceğiz ki dünyaya ibret olsun. Artık bu onların son çırpınışlarıdır. Allah'ın izniyle onlar da bitecek." dedi.

Devletin tüm imkanlarını kendileri için seferber ettiğini belirten Yaman, şunları söyledi:

"Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz bizim için elinden geleni yaptı. Devletimizden burada kaybettiklerimizin anısına bir anıt yapmasını istiyoruz. Bu katliamın unutulmaması için anıt yapılması önemli. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız buraya geldiklerinde, burada anıt yapılacağını söylediler. Bunun bir an önce yapılmasını istiyoruz."

- Eker'in aile mezarlığına patlayıcı tuzaklanması

Yaman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in aile mezarlığına patlayıcı tuzaklanmasından duydukları rahatsızlığı anlatarak, "Bu da vahşetin başka bir boyutudur. Dirileri bırakmışlar artık ölülerle uğraşıyorlar. Bu onların çaresizliğinin ve bittiklerinin göstergesidir." diye konuştu.

- "Allah hakkımızı bırakmasın"

Katliamda ağabeyini kaybeden Musa Yaman, tarif edilemez bir acı yaşadıklarını belirterek, bu acıyı ömür boyunca unutmayacaklarını söyledi.

Allah'tan sabır dilediklerini aktaran Yaman, "Bir asır da geçse bu acı tazedir. Bu acıyı unutma gibi bir imkanımız yok. Bu acı unutulmaz. Allah bunu yapanların cezasını versin. Allah hakkımızı bırakmasın. Allah devletimizden razı olsun." sözlerine yer verdi.

Katliamda babasını, ağabeyini ve amcasını kaybeden Mehmet Yaman, bayramı baba acısı ile geçirmenin zor olduğunu vurguladı.

Yaman, kaybettiklerine duydukları özlemin zaman geçtikçe daha çok arttığını vurgulayarak, "Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Bu bayramda babamızın elini öpemedik. Bunu yapanlar Allah'tan bulsunlar." dedi.

Öte yandan ailelerin ziyaretinden önce mezarlıkta güvenlik önlemi alan jandarma ekiplerince dedektör köpeklerle bomba arama çalışması yapıldığı öğrenildi.

- Dürümlü katliamı

Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristler ile durumlarından şüphelenen köylüler arasında münakaşa yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlü'ye hareket eden ve köylülerce takibe alındıklarını fark eden teröristler, patlayıcı yüklü kamyonu mezra girişinde infilak ettirmişti.

Patlamada, 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler