Dünyanın en ucuz otomobilleri: 3 bin dolara sıfır kilometre elektrikli otomobil

Dünyanın en ucuz otomobilleri: 3 bin dolara sıfır kilometre elektrikli otomobil

Dünyada herşeyin üretildiği ülke olan Çin'de şimdi de kargo yoluyla araba satışı yapılıyor. Fiyatları ise 3 bin dolardan başlıyor.

Dünyanın üretim üssü haline gelen ve dünya üreticilerinden aldığı bilgilerle büyük aşamalar kaydeden Çin, dünyayı sallamaya hazırlanıyor. Daha önce elektrikli araç dönüşüm kitleri satan Çinli üreticiler şimdi de araba satışına başladı.

BARIŞÇIL SAVAŞLA ÇÖZDÜLER

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin ikinci dünya savaşında arkasına aldığı ve bunun sonunda büyük nüfusu sayesinde barışçıl bir savaş ortaya koyarak üretim üssü haline gelen Çin, artık durdurulamaz bir hale geldi. Ülkenin hemen her yeri üretim üssü halinde. Son çılgınlıkları ise dudak ısırttı.

ucuz-otomobil-cin.jpgucuz-otomobil.jpg

OTOMOBİL PARÇASI ÜRETİYORLARDI

Ucuz üretim yöntemleri sayesinde dünya devlerinin üretim sırlarını ele geçiren Çin, ilk başlarda küçük dönüşüm kitleri halinde otomobil parçaları satıyordu. Süreç ilerledikçe dünyayı tek üretici olmakla tehdit edebilen hale gelen Çin, 3 bin dolardan başlayan fiyatlarla otomobil satışı yapıyor. Bunu da sandık içinde teslim edilmek koşuluyla kargo vasıtasıyla gerçekleştiriyor.

ucuza-otomobil.jpgucuz-otomobile-bak.jpg

İNTERNETTEN SATIYORLAR

Türkiye'den birçok kişinin alışveriş yapabildiği Ali Ekspress vasıtasıyla satışa sunulan modeller kalabalıklaşan şehir yaşamına uyumlu bir görüntüye sahip. Fiyatları 3 bin dolardan 10 bin dolara kadar çıkan modellerin Türkiye'ye girişinden itibaren nakliye ücreti bu fiyata dahil değil. Ayrıca araç modelleri bu fiyatlara Türkiye'nin uyguladığı ÖTV de henüz dahil edilmemesine rağmen araç sahibi olmak isteyenlerin hayallerini süslemiş durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum