"Dünyanın en iyi pastası bir gül kadar mutlu edemez"

"Dünyanın en iyi pastası bir gül kadar mutlu edemez"

Özel günlerin en güzel hediyesi çiçeklere 40 yılını veren Midiliç, hediye olarak yiyeceklerin değil çiçeklerin tercih edilmesini tavsiye etti- Çiçekçi Midiliç:- "Türk milletinin çiçek kültürü çok zayıf. İnsanlar 'Evime gül alana kadar yemek alırım, yemekl

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Özel günlerin en güzel hediyesi çiçeklere 40 yılını veren Hüsnü Midiliç, Türkiye'de çiçek kültürünün giderek zayıfladığını ancak çiçeğin hala en anlamlı hediye olduğunu ifade ederek, "İnsanlar 'Evime gül alana kadar, yemek alırım, yemeklik gıda alırım, et alırım, tavuk alırım.' diyorlar. Dünyanın en iyi pastalarını götürseler, bir tane gül kadar insanı mutlu edemezler." dedi.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgisini çiçekle ifade etmek isteyenlerin uğrak yeri olan çiçekçileri, tüm özel günlerde olduğu gibi bu hafta da yoğun bir mesai bekliyor.

Özel günlerde en çok tercih edilen hediyeler arasında yer alan çiçekler, Sevgililer Günü'nün de vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.

Ümitköy'de eşi ve çocuklarıyla çiçekçilik yapan Hüsnü Midiliç, 40 yıldır sektörde olduğunu söyledi.

Dükkanını Sevgililer Günü için her türden renk renk çiçeklerle donatan Midiliç, 14 Şubat için yoğun mesai yürüttüklerini kaydetti.

Herkese özel günlerde çiçek alma tavsiyesinde bulunan Midiliç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çiçek, en başta sevgiyi temsil eder. Hiçbir şey bir çiçek kadar bir insanı mutlu etmez. Bir tane gül bile bir insana dünyalar kadar mutluluk verir, sevgi verir. Herkes sevgilisine, eşine, dostuna, annesine çiçek alsın, kaçırmasınlar bu özel günleri derim."

Yaklaşan Sevgililer Günü'nde özellikle en çok gülün tercih edildiğini dile getiren Midiliç, "Diğer çiçekler de satılıyor. Her renkten gülün olduğu karışık buket de yapıyoruz. Kazablanka, şebboy da tercih ediliyor ama her zaman gül en çok sevilen ve seçilen çiçek oluyor." dedi.

- "Türk milletinin çiçek kültürü çok zayıf"

Midiliç, son zamanlarda insanların maddiyata daha çok önem verdiğini, alışkanlıkların değiştiğini, çiçeğe verilen değerin de azaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türk milletinin çiçek kültürü çok zayıf. Kültür eksikliği bunun nedeni. İnsanlar 'Evime gül alana kadar, yemek alırım, yemeklik gıda alırım, et alırım, tavuk alırım.' diyorlar. Bunları öne sürüyor insanlar. Boğazımıza düşkün bir milletiz. Pasta, börek, çikolata gibi hediyeleri tercih ediyorlar. Dünyanın en iyi pastalarını götürseler, bir tane gül kadar insanı mutlu edemez."

- Gül daha çok talep görüyor

Midiliç'in eşi 3 çocuk annesi Aynur Midiliç, 20 yıldır eşiyle severek bu işi yaptığını anlattı.

Kadın olarak çiçeklik yapmanın zorluğuna işaret eden Midiliç, ev hanımlığı ve işi birlikte yürüttüğünü söyledi.

Özel günlerde, özellikle Sevgililer Günü'nde en çok gülün tercih edildiğini belirten Aynur Midiliç, orkidenin de beğenildiğini fakat eskiden olduğu gibi revaçta olmadığını aktardı.

Midiliç, "Böyle özel günler unutulmamalı. Biz, çiçeklerin içinde olduğumuz için çiçeklerin hepsi ayrı ayrı güzel geliyor. Beyler, Sevgililer Günü'nde sevdiklerine mutlaka çiçek alsınlar." dedi.

- "Sevgililer Günü'nde bir kez çiçek aldım"

Eşinin kendisine Sevgililer Günü'nde bir kez çiçek aldığını, zaten hep çiçeklerin arasında olduğunu söyleyen Midiliç, "Sevgililer Günü'nde sadece bir defa eşimden çiçek aldım. 20 yıldır çalışıyorum. O dönemde çalışmıyordum." diye konuştu.

Hüsnü Midiliç eşinin sözleri üzerine "Ben Sevgililer Günü'nde değil ama özellikle Anneler Günü'nde çiçek alıyorum eşime. Her sene götürmüyorum ama iki senede bir özel günlerde alıyorum. Tercihim orkideden yana oluyor." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :