Dünyanın düz olduğunu kanıtladık dediler! Beyond Protocoll nedir

Dünyanın düz olduğunu kanıtladık dediler! Beyond Protocoll nedir

Sosyal medyanın ana gündemi Beyond Protocoll oldu. Şirketin ana sloganı ise birilerinin işine yaradı. Nedir bu dünyanın düzlüğü meselesi ve Beyond Protocoll’ün misyonu?

Bilim adamlarının bazıları dünyanın elips yapısına karşı geliyor. Bunu da birçok teoriyle ortaya koyuyorlar ancak ellerinde yeterince kanıt bulunmuyor. Kanıtın olmaması da dünyanın halk arasında bilinen şekliyle yuvarlak olduğu görüşünü çürütmeye yetmiyor.

HADİS Mİ VAR?

Bir internet sitesinde bir yazarın yazısının girişinde şu cümleler kullanılıyor: “Dünya öküz ile balığın üzerindedir, şeklinde bir hadis-i şerif olduğu söylenir. Sahih olup olmadığı tartışmalarının yanı sıra hadisin ne anlama geldiği veya nasıl anlaşılması gerektiği de tartışılmış hadisçiler arasında.”

İslam dünyası da sahih olmayan hadislerden epey çekti. Bu sebeple bilim adamlarının genelinin de İslam’dan uzak olması bu hadislerle bir türlü desteklenemiyor. Ancak bir teori büyük oranda karşılık görür ve desteklenirse o zaman bir hadise denk geldiği var sayılıyor.

Dünyanın sarı öküzün boynuzlarında olduğu fikri de yıllardır destek görmedi ve neredeyse çöp oldu gitti.

BEYOND PROTOCOLL NEDİR?

Bir sözlük yazarı tartışmayı yeniden ortaya atan Beyond Protocoll hakkında uzun bir tanımlama yaparak şirketin amacını ortaya koydu. Yazar şu metinle şirketi açıklıyor: “Arm tabanlı raspberry pi gibi mikrokontrol cihazlarının kendi aralarında haberleşerek otomatik ödeme yapmalarını sağlayacak bir blockchain teknolojisi. Iot cihazlarinin kendi aralarında haberleşmelerini ve sonsuz sayıda cihazın kendi aralarında tümüyle güvenli ve kapalı bir ekosistem oluşturabilmelerini sağlayacaklar. Tabanlı raspberry pi gibi mikro kontrol cihazlarının, kendi aralarında haberleşerek otomatik ödeme yapmalarını sağlayacak bir blockchain teknolojisi. Iot cihazlarının kendi aralarında haberleşmelerini ve sonsuz sayıda cihazın kendi aralarında tümüyle güvenli ve kapalı bir ekosistem oluşturabilmelerini sağlayacak.”

SLOGAN ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Şirket çalışmalarının amacını tek bir cümlede toplayarak “Düz dünyayı kanıtladık” sloganını kullandı. Sosyal medyadaki tartışma da bu noktadan itibaren başladı. Aslında şirket bu sloganıyla hem çarpıcı bir oluşum olduğunu hem de sıradışı olduğunu anlatmak istedi. Sonrasında ise sosyal medya bununla çalkalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler