Dünyanın aradığı o ilaçtan, Türkiye'de 1 milyon kutu var

Dünyanın aradığı o ilaçtan, Türkiye'de 1 milyon kutu var

Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacın vaka görülmeden depolandığını belirten Koca, birçok ülkenin ilacı kullanmak için çaba içinde olduğunu, Türkiye'de bu ilaçtan yaklaşık 1 milyon kutu bulunduğunu anlattı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin her geçen gün nasıl bir trend içerisinde bulunduğunun görüldüğünü belirtti.

Türkiye'deki ölüm vakalarının artış hızının düştüğüne işaret eden Koca, entübe hastaların artış oranın da giderek düştüğünü bildirdi. Koca, diğer ülkelerle kıyaslanabilir bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılan ilacın vaka görülmeden depolandığını, birçok ülkenin ilacı kullanmak için çaba içinde olduğunu, Türkiye'de bu ilaçtan yaklaşık 1 milyon kutu bulunduğunu anlattı.

İlaca her hasta için erken dönemde başlandığını, bunun da sonuçlarının görüldüğünü, birçok ülkenin halen entübe olan vakalarda ilacı kullandığını ifade eden Koca, Bilim Kurulu'nun "son safhada değil, erken dönemde ilacın verilmesi gerektiği, bu ilacın virüsün hücreye girişini engellediği" tespitini dile getirdi.

Bu ilacın ücretsiz olarak vatandaşların kullanıma sunulduğuna dikkati çeken Koca, bunun da dünyada örneğinin olmadığını belirtti.

Bakan Koca, "Dünyada sağlık altyapısı en güçlü olan ülkelerdeniz, hatta nüfusa göre Avrupa ülkelerinden en az 2 kat solunum cihazı olan bir ülkeyiz." ifadesini kullandı.

Etiketler :