Dünyada tur atmak için artık Dokunulmazlık Pasaportunuzun (immunity passport) olması gerekiyor

Dünyada tur atmak için artık Dokunulmazlık Pasaportunuzun (immunity passport) olması gerekiyor

Paris ve Singapur'daki havalimanlarının yanı sıra United ve JetBlue gibi havayolları, yolcuların uçağa binmeden önce Covid-free olduğunu doğrulayan uygulamaları deniyor.

Koronavirüs salgınında aşılama devam ederken dünya genelinde bazı havalimanlarında uygulanan Covid-free sorgulamaları başladı. Aşılanmış olsanız bile size sorular soruluyor ve aşı güvenliği tartışmaları da hızla alevlenmeye devam ediyor.

New York'taki Weill Cornell Medicine'de doçent olan Matt McCarthy, “Aşılar virüsü kaparsanız semptomları önlemede olağanüstü derecede iyidir, ancak aşılamadan sonra virüsü yine de yayıp yayamayacağınızı bilmiyoruz” diyor.

Tıp uzmanları, bazı tahminlere göre nüfusun% 70 ila% 80'inin normal yaşama devam etmesine izin verecek şekilde, sürü bağışıklığına ulaşmanın aylar alacağını söylüyorlar. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, çoğu aşı birkaç hafta arayla iki doz ve tüm faydaların devreye girmesi için bir ay daha gerektirecek.

Turistik bölgeler açılmaya hazırlanırken yeni seyahat uygulamasının testleri de devam ediyor. Dokunulmazlık Pasaportu verilen uygulamayla bulaşı riski olan veya hastalığı atlatmış olan kişiler birbirinden ayrılıyor.

United, Lufthansa, JetBlue ve diğer havayolları, taşıyıcıların test sonuçlarınızı ve aşı durumunuzu doğrulamasına olanak tanıyan Common Pass adlı bir uygulamayı kullanmaya başladı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, British Airways, Emirates havayolu, Singapore Air ve diğer bazı taşıyıcılarla benzer bir uygulamayı test ediyor.

MEMLEKET | ÖZEL

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.