"Dünyada engellilikle ilgili çalışan ilk sendikayız"

"Dünyada engellilikle ilgili çalışan ilk sendikayız"

Engelsiz Sağlık-Sen Genel Başkanı Kenan Önalan:- "Sendika olarak biz dünyada engellilikle ilgili çalışan ilk sendikayız. Bir ilke imza atmak bizi mutlu ediyor. Çalışmalarımızla dünyaya örnek olacağız"- "Amacımız üç sendika daha kurup konfederasyon olmak.

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP - Engelsiz Sağlık Çalışanları Sendikası (Engelsiz Sağlık-Sen) Genel Başkanı Kenan Önalan, "Engelsiz Sağlık-Sen olarak biz dünyada engellilikle ilgili çalışan ilk sendikayız. Bir ilke imza atmak bizi mutlu ediyor. Çalışmalarımızla dünyaya örnek olacağız." dedi.

Önalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ilki gerçekleştirerek engellilerin sorunlarıyla ilgilenen bir sendika kurduklarını söyledi.

Engellilerle ilgili alanlarda yıllardır çalıştığını ve bu alanda bazı sıkıntılar olduğunu dile getiren Önalan, engellilerin özlük hakları üzerine faaliyetler yürüteceklerini belirtti.

Seslerini sendika sayesinde daha çok duyurabileceklerini, sendikalarının Sağlık ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarını kapsayan bir sendika olduğunu ifade eden Önalan, "Amacımız üç sendika daha kurup konfederasyon olmak. Daha güçlü bir örgütlenmeyle, çalışan engelli arkadaşlarımıza ulaşmayı, sıkıntılarını dinlemeyi ve bu sıkıntıları çözümleriyle bürokratlara, siyasilere anlatmayı istiyoruz." diye konuştu.

Çalışan engellilerin teknolojik anlamda desteğe ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Önalan, engellileri en iyi şekilde çalışma hayatına hazırlamayı hedeflediklerini ifade etti.

- "Siz imkan verin, görme engelliden imkansızı isteyin"

İş yerlerinde elektronik sistemlerin kullanıldığını hatırlatan Önalan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikli çalışmalarımızdan biri, elektronik bilgi sisteminin görme engelliye uygun hale getirilmesi. Bu sistem uygulanırsa görme engelli de sesli programlarla dokümanı okuyacak imzalayacak, göndermesi gereken yerlere evrakları yollayacak. Böylece rahat şekilde görme engelliyi sisteme dahil etmiş oluyorsunuz. Bu sayede görme engelliler başarılı şekilde iş hayatlarını devam ettirecekler.

Siz imkan verin, görme engelliden imkansızı isteyin. Maalesef bazı arkadaşlarımız çalışmaması gereken yerlerde çalışıyorlar. Bu konuda da çalışacağız. Sınavların engelliye uygunluğunu konuşacağız. Görevde yükselme sınavlarında engel gruplarına göre farklı yöntemler gerekebilir. E-KPSS'de o mantık oturdu, aynı yöntemin görevde yükselme gibi sınavlarda yapılmasını sağlamak istiyoruz."

Önalan, sendika çalışmaları sayesinde bu yıl sonunda engelli çalışanların birçok sorununun çözüleceğine inandığını vurgulayarak, engellinin iş hayatındaki niteliğini artırmak için de eğitimler yürüteceklerini dile getirdi.

Çalışmalarını uluslararası platformlara da taşıyacaklarını aktaran Önalan, "Engelsiz Sağlık-Sen olarak biz dünyada engellilikle ilgili çalışan ilk sendikayız. Bir ilke imza atmak bizi mutlu ediyor. Çalışmalarımızla dünyaya örnek olacağız. Türkiye engellilerle ilgili konularda çok yol katetti ama engelliler her geçen gün gelişmekte, hayatın içine daha çok girmekte ve ihtiyaçları değişmekte." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :