Dünya Türk Girişimciler Kurultayı

Dünya Türk Girişimciler Kurultayı

DEİK Başkanı Vardan: "Kurultayda bir olursak, beraber olursak neler yapabileceğimizi göstermeye gayret ettik."

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Kurultayda bir olursak, beraber olursak neler yapabileceğimizi göstermeye gayret ettik" dedi.

Vardan, Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'nın gala yemeğinde, verimli kurultay geçirdiklerini belirterek, "Dünya Türk iş adamlarını bir araya getirdiğimiz bu çatı serpildi ve büyüdü. Üye sayımız iki katına çıktı. Biz aslında Türk diasporasını konuştuk. Kurultayda bir olursak, beraber olursak neler yapabileceğimizi göstermeye gayret ettik" diye konuştu.

Türk diasporasının birlik olursa çok etkili olacağının altını çizen Vardan, katılımcıların Dışişleri Bakanlığının Memleketim Platformunu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının (YTB) yurtdışındaki faaliyetlerini, Türkiye'nin yeni markası "Türkiye Gücünü ve Potansiyelini Keşfet"i en yetkili ağızlardan dinleme ve tanıma fırsatını yakaladıklarını kaydetti.

Son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinen Vardan, sözlerini, "Terörün ne dili ne dini vardır. Hepimizin buna karşı olması gerekiyor. Terörü şiddetle lanetliyoruz. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diye tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :