Dünya Turizm Forumu

Dünya Turizm Forumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Turizmde elde edilen bu başarılar, asla kendiliğinden oluşmuş değildir. Bu başarının gerisinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği sessiz devrimin etkileri, her alanda yazdığı başarı hikayesi vardır"- "Türkiye'nin turizm zenginliği A

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmde elde edilen başarıların kendiliğinden oluşmadığını belirterek, "Bu başarının gerisinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği sessiz devrimin etkileri, her alanda yazdığı başarı hikayesi vardır" dedi.

Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun kapanış oturumundaki konuşmasında, turizm için kullanılan "bacasız sanayi" deyiminin ilk defa kendi dönemlerinde ete kemiğe büründüğünü belirterek, 2002'de Türkiye'ye gelen yabacı turist sayının 13 milyon olduğunu hatırlattı.

Ülkeye gelen turist sayısının 2015 yılının sonunda 36 milyon 244 bine çıktığını belirten Erdoğan, 2002'de 8,5 milyar dolardan devralınan turizm gelirlerinin de 2014'te 34,3 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015'te ise turizm gelirinin 31,4 milyar dolar olduğunu aktararak, "Bölgesel krizlere, çeşitli güvenlik tehditlerine rağmen bu başarımızı 2012, 2013, 2014 yılında da muhafaza ettik. Türkiye'nin turizm zenginliği Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kumsallardan ya da tek başına İstanbul'dan ibaret değildir. Anadolu'nun tamamı adeta bir açık hava müzesi gibidir. Biz böyle bir zenginliğe sahibiz. 81 vilayetimizin her bir taşı, köylerimizde, ilçelerimizde saklı kalmış her bir eser, medeniyetlerin kesiştiği bu coğrafyada kadim insanlık tarihine ayna tutan birer şahittir" diye konuştu.

Türkiye'nin sağlık turizmi potansiyeline dikkati çeken Erdoğan, geçmişte bunların olmadığını söyledi. Erdoğan, kültür, inanç turizmi, doğa sporları ve golf turizminin ciddi sıçrama yaptığını anlatarak, bunların yanında eğitim turizminin de varlığına işaret etti.

Erdoğan, Türkiye'nin son yıllardaki bu başarısının üzerinde hassasiyetle durulması ve analiz edilmesi gerektiğini aktararak, hafta içinde Güney Amerika'daki ziyaretlerinde siyasilerin Türkiye'nin turizm başarısından bahsettiğini dile getirdi.

- "Başarının arkasında Türkiye'nin sessiz devrimleri var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki başarının yakından takip edildiğine vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Turizmde elde edilen bu başarılar, asla kendiliğinden oluşmuş değildir. Bu başarının gerisinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği sessiz devrimin etkileri, her alanda yazdığı başarı hikayesi vardır. Yaptığımız kilometrelerce bölünmüş yolun, hızlı tren hatlarının, ülkemizin her bölgesine yayılan 55 havalimanının, artık bir dünya markası olan THY'nin sağladığı bir başarıdır. Göreve geldiğimizde 26 havalimanı vardı. Buna 55 tane ilave edilen havalimanı var. Bakın, nereden nereye. Şimdi Anadolumuzun her yerinde uçağa gideceksin, mesafe yarım saatle 45 dakika arasında değişiyor, gidersin uçağına binersin nereye gideceksen oradan hareket edersin. Bunlar geçmişte var mıydı?"

Modern dünyanın bu imkanları barındırdığını aktaran Erdoğan, İstanbul Belediye Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde yol ve su konusuna büyük önem verdiğini anımsattı. Erdoğan, yolun ve suyun medeniyet olduğunu dile getirerek, yolu olmayanların "Ben medeniyim" ifadesini kullanamayacağını anlattı.

Erdoğan, insanın giyimle kuşamla medeni olamayacağını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Neyle medeni oluyorsun? Yolun olursa medeni olursun. Su yok, 'Ben medeniyim' diyemezsin. Kirle pasla medeni olur mu insan? İşte susuz İstanbul'a biz suyu getirdik. '2040 yılına kadar İstanbul'un su sıkıntısı olmayacak' dedik. Şu anda İstanbul'da su sıkıntısı yok, bitti. Bunu şimdi Türkiye'ye yaydık. Artık su sıkıntısı olmayan bir Türkiye'nin bütün inşası ve ihyası yapılıyor. Çünkü medeni olmak için buna ihtiyaç var. Hava kirliliğinin olduğu bir ülkede medeniyetten bahsedebilir misiniz? Bahsedemezsiniz. Onu da büyük ölçüde Türkiye genelinde hallettik. İstanbul'da maskeyle dolaşılan günleri hatırlayın."

Bu sıkıntıların aşıldığını belirterek, gençlerin o dönemleri bilemeyeceğini dile getiren Erdoğan, gazetelerin bir dönem maske dağıttığını hatırlattı.

- "Başarı milletin öz güveninin eseridir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geçirdiği değişim süreci hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Darbe girişimlerine, paralel ihanet çetelerine, Gezi olayları gibi provokasyonlara rağmen demokrasimizi, sivil siyasetimizi güçlendirebilme iradesini gösterebildiğimiz için bugünlere geldik. Yeşili biz yaygınlaştırdık. Şu anda fidan ve ağaç olarak Türkiye genelinde dikilen ağaç miktarı 3 milyarı buldu. Fidan ve ağaç. Yani bunun yaklaşık 650 bini ağaç, diğerleri ise fidandır. Çünkü o medeniyetin en önemli sembolüdür. En önemlisi de bu başarı milletimizin öz güveninin Türkiye'nin uluslararası alanda artan itibarının eseridir."

Türkiye'nin ayağındaki prangalardan kurtulunca her alanda atılıma geçtiğini dile getiren Erdoğan, halkın makus talihini değiştirerek adeta tarih yazdığını söyledi.

Erdoğan, Türk turizm sektörünün bu atılım hamlesinin en büyük kazananı ve en büyük sembollerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Bu dönemin kazananının sadece belli elitler ve sermaye gruplarının olmadığını ifade eden Erdoğan, KOBİ'lerin, genç girişimcilerin, uluslararası yatırımcıların, herkesin ve her kesimin kazandığı bir dönem olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin tamamının ve her vatandaşın bu dönemin kazananı olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'yi büyütmeye ve ortaya çıkan değeri paylaşmaya devam edeceklerini aktardı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler