Dünya Standartlar Günü

Dünya Standartlar Günü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:- "Ülkemizi dünyanın 16. büyük ekonomisi yapan üretici, sanayici ve iş adamlarımızın standartlar konusunda göstereceği hassasiyetle daha büyük başarılar elde edeceği kanaatindeyim"- "Standartlar, üretici ve sanayicim

ANKARA (AA) - Bi̇li̇m, Sanayi̇ ve Teknoloji̇ Bakanı Faruk Özlü, "Ülkemizi dünyanın 16. büyük ekonomisi yapan üretici, sanayici ve iş adamlarımızın standartlar konusunda göstereceği hassasiyetle daha büyük başarılar elde edeceği kanaatindeyim." ifadesini kullandı.

Özlü, "14 Ekim Dünya Standartlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Standartlar ve belgelendirme hizmetleriyle birlikte dünyanın tek test ve belge anlayışına geçtiğine işaret eden Özlü, üretim tüketim biçimlerinde büyük bir entegrasyon yaşandığını belirtti.

Özlü, Türkiye'nin küresel düzeyde ekonomik etkinlik hedeflediğini vurgulayarak, "4. Sanayi Devrimi sürecini yakalamayı, yenilikçi, yeşil ve yüksek katma değerli üretim anlayışını hakim kılmayı amaçlarken, standartların bu hedefin en önemli parçalarından olduğunu unutmamak gerekir. Bilgi ve teknoloji transferini, çevreci üretimi, üretim süreçlerini geliştirmeyi, kaliteli ve güvenli üretim ve tüketimi hedefleyen standartlar ekonomimizdeki nitelik gelişimine de büyük katkı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu yılın teması akıllı şehirler"

Uluslararası Standardizasyon Teşkilatınca, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü'nün bu yılki temasının "Standartlar sayesinde daha akıllı şehirler" olarak belirlenmesinin, yaşanılan mekanlarda sosyoekonomik ve sosyokültürel açılardan farkındalık sağlayacağına dikkati çeken Özlü, şunları kaydetti:

"Ülkemizi dünyanın 16. büyük ekonomisi yapan üretici, sanayici ve iş adamlarımızın standartlar konusunda göstereceği hassasiyetle daha büyük başarılar elde edeceği kanaatindeyim. Standartlar, üretici ve sanayicimizi daha rekabetçi yapacak, ürün, hizmet ve markalarımızın dünyanın her yerinde tanınmasını sağlayacaktır. 2016'da yayımlanan ülkemizin ilk Ulusal Standardizasyon Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın önümüzdeki dönemde standardizasyonla ilgili çalışma ve politikalarda bize yol göstereceğine inanıyorum."

Özlü, Türk Standardları Enstitüsü aracılığıyla standartları ülke gündemine daha fazla taşımaya ve farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını vurgulayarak, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü'nü kutladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler