Dünya Sosyal Hizmet Günü

Dünya Sosyal Hizmet Günü

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş:- "Bizler bugünü insan haklarının gereklerinin yerine getirilmesi için bir mücadele günü olarak görüyoruz"

İSTANBUL (AA) - Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Dünya Sosyal Hizmetler Günü'nü, insan haklarının gereklerinin yerine getirilmesi için bir mücadele günü olarak gördüklerini belirtti.

Karakuş, Türk Psikologlar Derneği, Çocuk Gelişimciler Derneği, Fizyoterapistler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğinin de aralarında bulunduğu Sağlık ve Sosyal Hizmet Meslek Örgütleri Platformu adına yaptığı yazılı açıklamada, her yıl mart ayının 3. salı gününün, Dünya Sosyal Hizmet Günü olarak adlandırıldığını ifade etti.

Sosyal hizmet uzmanları başta olmak üzere sosyal hizmet emekçilerinin tüm dünyada bugünü mesleki bir gün olarak görerek, çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirten Karakuş, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki günümüzde, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, LGBTİ, mülteci, yoksul, hapishanedeki mahkum başta olmak üzere hakları elinden alınan veya hakları daha fazla korunmaya ihtiyacı olan insanlar, insan hakları çiğnendiği ya da insan haklarının gerekleri yerine getirilmediği için daha fazla psikososyal sorunlarla karşı karşıya kalmakta, yalnızlaşmakta ve çaresiz hale gelmektedir. Bu çerçevede her geçen gün insanın insan olduğundan dolayı sahip olduğu hakları korumaya ve bu hakları geliştirmeye daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. İnsanların sırf insan olduğundan dolayı sahip olduğu hakların gereklerinin yerine getirilmesi için bireyleri psikososyal yönden güçlendirmek başta olmak üzere çeşitli mesleki uygulamalar gerçekleştiren sosyal hizmet uzmanları ve sosyal hizmet emekçileri olarak insan haklarının çiğnenmesinden ve haklarının yerine getirilmemesinden dolayı büyük bir endişe içindeyiz."

Halihazırda muhafazakar neoliberal sosyal politika uygulamalarının, her geçen gün artan bu sorunları çözmediğini, aksine sorunları daha fazla artırdığını öne süren Karakuş, çocuklara yönelik ihmal ve istismar sayılarının artığını anlattı.

SHUDER Başkanı Karakuş, kadına yönelik şiddetin de önleme mekanizmalarının tersine artmaya devam ettiğini dile getirerek, gelişmişliğin, düşünce özgürlüğü olduğunda, insanların ötekileştirilmediği, kutuplaştırılmadığı ve tüm insanların onuruna ve insan haklarına saygı duyulduğunda olabileceğini ifade etti.

Karakuş, sözlerini, "Bizler bu çıkmazda, cinayete kurban giden kadınları, kıyıya cesedi vuran Aylan bebekleri, cinsel kimliğinden dolayı öldürülen insanı, sosyal yardım yapanların kendilerinin bile yiyemeyeceği gıdayla, yanmayan kömürle ve 'bir insan bu kadar parayla ne yapar ki' denecek nakdi yardımlara mahkum bırakılmış yoksulu, kısacası insanlığımızı yitirmek istemiyoruz. Bu nedenle bizler bugünü insan haklarının gereklerinin yerine getirilmesi için bir mücadele günü olarak görüyoruz" diye tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler